Pizza cu blat proteic

 


Ingrediente pentru blat:
  • 250 gr Făină de ovăz fără gluten
  • 50 gr Pudră proteică naturală din cânepă
  • 5 gr Drojdie uscata
  • 290 ml Apă caldă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 10 gr  Xylitiol 
Topping: 
  • 60 gr. Bulion de roșii ușor picant făcut în casă 
  • 180 gr. Cașcaval de oaie (se poate opta și pe cel proteic de la Lidl)
  • 60 gr. Ciuperci 
  • 100 gr. Ardei capia 
  • 2 lingurițe de busuioc uscat 
  • Șuncă afumată de curcan (se poate folosi orice mezel) 
Mod de preparare : 
  1. Făina de ovăz, pudra proteica, drojdia, îndulcitorul se vor amesteca impreuna cu apa caldă. Se adaugă și uleiul, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn. 
  2. Aluatul este destul de lipicios. 
  3. Se ia o foaie de copt și se va adăuga jumătate din compoziție. Peste se va adăuga o alta foaie de copt și îl întindeți cu ajutorul sucitorului. Coca a fost adăugată pe o hârtie de copt cu dimensiunea de 21x21 cm , forma pentru friteuza cu aer cald. 
  4. Primul blat l-am adăugat la Air Fryer la 195°C pentru 2 minute și m-am ocupat și de al doilea blat in acest timp. 
  5. Ardeiul capia și ciuperca (destul de mare) le-am curățat și spălat, și le-am adăugat într-o tigaie una cu ulei pentru a se înmuia un pic. Am presărat puțină sare și un pic de apă, amestecând continuu. 
  6. Primul blat crescut și ușor precopt, am uns cu bulionul de roșii, am adăugat cașcaval ras, sunca și restul ingredientelor, pe care le-am adăugat iar în Air Fryer la temperatura de 200°C pentru alte 5 minute. 
Blatul de pizza nu va fi niciodată ca cel clasic foarte pufos, acesta fiind ușor umed, deși are grăsimi saturate, încât nu veți putea sa savurați cele două pizze. 

Dimensiunea pizzei pot diferi cât și compoziția poate influenta caloriile, mai ales pentru cei ce țin deficit caloric. 

Gramajul unei pizza întregi 398 grame - 704 kcal, Carbohidrați - 67,6 Gr, Proteine - 41,1 gr 


Poftă bună! 

Comentarii