Destinat celor care au renuntat la zahar sau doresc un dulce care nu este atat de dulce 😍.
Ingrediente pentru blat:
- 526 grame oua intregi echivalentul a noua oua medii
- 8 ml esenta de vanilie
- 140 Grame Eritritol
- 15 ml lapte de migdale neindulcitor
- 10 Grame praf de copt
- 175 Gr Faina (se poate inlocui cu cea de migdale insa se va combina si cu cea de cocos, astfel nu va creste)
- 1 vf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 580 Grame Philadelphia Light (3 cutii)
- 350 Grame frisca lichida 30% (3 cutii)
- 10 Grame gelatina granule
- 7 Grame esenta de vanilie
- 200 Grame Mix de fructe de padure congelat (Lidl) - se poate prepara si cu cele proaspete
- Slim fix Stevia - se adauga cateva picaturi cat de culce doriti sa fie crema
- 2 linguri de xylitiol
Decor:
- 190 Grame frisca lichida 30%
- Cateva fructe de padure lasate pe servetel pentru a absoarbe sucul lor
- Glazura de ciocolata fie neagra sau cu lapte neindulcit
Preparare Blat
- Se vor separa ouale de galbenusuri si se adauga in vase diferite.
- Peste galbenusuri se adauga eritritolul si esenta de vanilie mixand bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se vor adauga pe rand faina combinata cu praful de copt si cernuta, iar spre final (in functie de tipul de faina, aluatul cere un pic de lichid) se adauga 15 ml de lapte de migdale neindulcit, facand un pic mai moale aluatul.
- Albusurile se mixeaza cu un varf de sare pana devin batoase si se vor adauga cu o spatula cate putin peste aluatul de galbenusuri amestecand de jos in sus pentru a nu zdrobi aerul din bezea. Vom repeta aceasta procedura pana cand terminam bezeaua din recipient.
- Intr-o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 28 cm se va unge cu unt pe fund si adaugati hartie de copt, cat si pe peretii tavii la fel.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
- Se adauga aluatul in tava si se va lasa la copt circa 30-35 de minute.
- Faceti testul scobitorii pana cand aluatul este facut bine si nu se lipeste nimic de scobitoare.
Prepare Crema:
- Intr-un bol incapator se adauga crema de branza de la cele 3 Philadelphii, frisca lichida si se vor mixa bine cu mixerul pana devin o crema densa. Se vor adauga picaturi de stevie lichida dupa gust si esenta de vanilie. Se va adauga la frigider pentru circa 20-30 minute.
- Un plic de gelatina de 10 grame se va adauga intr-o cana umpluta cu apa pana la jumatate si se va lasa la hidratat.
- Intr-o craticioara data la foc mediu se adauga fructele de padure impreuna cu 2 linguri de xylitiol pana cand zaharul se topeste. Se adauga gelatina hidratata, amestecati si lasati sa se raceasca compozitia bine de tot.
- Dupa racirea sa, se va adauga peste crema de branza si se amesteca de dus in jos pentru a se imbina.
Asamblarea tortului:
- Dupa racirea completa a blatului se va taia pe jumatate de a face doua foi egale. Se va lasa in tava cu peretii detasabili si cu hartie de copt taiata pe lung pe forma peretilor tavii.
- Se va insiropa primul blat cu putin lapte de migdale si sosul de fructe lasat de fructele de padure.
- Se va adauga restul de crema peste blat si il dati la rece pentru circa 5 ore la frigider.
- Dupa ce l-ati scos de la frigider il scoateti din tava si il veti pune pe un platou rotund si veti incepeti sa il imbracati in frisca pe care ati mixat-o bine inainte cu mixerul.
- Ornati tortul dupa bunul plac cu ciocolata topita la bain-marie si cu fructele de padure.
- Se va adauga iar la rece pana cand acesta urmeaza sa fie consumat.
Portia pe 100 de grame:
Calorii : 183 kcal
Carbohidrati: 16,8 Grame
Proteine: 6,9 Grame
Grasimi: 12,4 Grame
❗Caloriile pot diferii de la produsul folosit, pentru cei care sunt in deficit caloric, va sugerez sa atasati reteta in aplicatie pentru a vi se reda cat va trebui sa consumati per portie.
Pofta Buna!
Comentarii