Prăjitura cu cremă de vanilie si alune de pădure

Ingrediente:

Blat:

  • 5 albușuri 
  • 1 ou întreg 
  • 160 grame făină de ovăz 
  • 60 grame făină albă 
  • 50 grame eritritol 
  • extract de vanilie 
  • coaja rasă de la o lămâie potrivită
  • 50 ml suc stors de la o lămâie 
  • un praf de sare 
  • 150 grame unt cu 82% grăsime 
  • 5 grame praf de copt
Crema 
  • 20 grame eritritol (dacă este cazul)
  • 1 ou întreg 
  • 300 ml lapte cu 1,5% grăsime 
  • 1 plic de pudding fără zahăr (are îndulcitor in compozitie)
  • extract de vanilie
  • 30 ml unt topit 
  • un praf de sare
Decor
  • 50 grame alune de pădure măcinate 
  • 20 grame eritritol măcinat 
Sirop
  • 20 ml suc de lămâie stors
  • Tăiați câteva bucatele din coaja de lamaie 
  • 50 ml apă 
  • 20 grame eritritol 
  1. Se bat albușurile împreună cu îndulcitorul, sarea și aromele pana devin o spumă densă.
  2. Făinurile se amesteca cu praful de copt și se va adauga treptat peste compoziția de albușuri amestecand de sus în jos. 
  3. Pentru ca aluatul iese mai gros, se adaugă un ou întreg. Amestecați! 
  4. Se adaugă într-o tava de Yena cu dimensiunea de 28x20 cm unsă cu puțin unt. 
  5. Se adaugă la cuptorul preîncălzit la 180 grade (fără ventilație). 
  6. Se adaugă aluatul și alunele măcinate.
  7. Se lasă la cuptor pentru circa 30-40 minute. Se va face testul scobitoarei. 
Crema
  1. Prepararea cremei se va face respectând instrucțiunile de pe ambalaj împreună cu laptele. 
  2. Pentru o savoare mai intensă se mai adaugă vanilie, pentru cremozitate și de a nu pierde crema din blat, se adaugă untul și oul. Îndulcitor puneți la final doar dacă o doriți mai dulce, crema mixându-se cu mixerul. 

Răsturnați prajitura pe un blat de lemn. Primul blat al prăjiturii cel cu alunele îl întoarceți ușor și îl dați la o parte și voi va ocupați de cel fără. Insiropându-l, adăugați toată crema de vanilie și cu grija puneți peste blatul cu alunele la suprafață. 
Pudrati cu eritritol măcinat. 
 Când blatul este gata se va lăsa la răcit bine, abia atunci o tăiați de la jumătate. 

Se porționează și se va păstra într-un loc răcoros ori la frigider. 

Pofta buna! 
 

Comentarii