Kurabiedes, fursecuri cu migdale - reteta greceasca




Nu exista o reteta originala, fiecare familie de greci o prepara dupa bunul plac. De la reteta socrelei mele, am primit varianta cea mai simpla si rapida. 

Ingrediente: 
  • 250 grame unt gras
  • 2 plicuri de zahar vanilat 
  • 100 gr migdale nesarate tocate (NU macinate!) 
  • 50 grame zahar pudra (daca puneti zaharul pudra vanilat, nu mai adaugati cele 2 plicuri de vanilie)
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  •  un praf de sare
  • 350 - 400 grame faina (puneti treptat, fiecare faina este diferita)
  • 100 gr zahar pudra vanilat 
  • 5 grame praf de copt 
Preparare: 
  1. Untul se va lasa la temperatura camerei si abia atunci se va lucra cu el. Il taiati in cubulete, adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, nucsoara, amestecand bine cu mixerul pana devine o crema aerata.
  2. Migdalele se vor adauga la cuptor pt 10 minute la 200 C (aveti mare grija sa nu le ardeti) si le veti toca cu un blender ori la cutit. Nu trebuie sa fie macinate, sa ramana bucati potrivite. 
  3. Migdalele tocate se vor lasa un pic la racit si se adauga in crema de unt. 
  4. Adaugati sarea, praful de copt si faina treptat amestecand cu ajutorul mixerului. 
  5. Aluatul nu trebuie sa devina tare, ci il imbinati dvs intre degete si formati mingi pe care le aplatizati usor si faceti usor o gaura cu ajutorul degetului. Gaura nu trebuie sa iasa pe cealalta parte a aluatului, usor adancite pentru a intra apoi zaharul pudra, cand se vor tavali prin el.
  6. Se aseaza in tava de cuptor pe o hartie de copt si se adauga la rumenit la 170 C pentru 35-40 minute. 
  7. Cand sunt gata, se vor lasa 10 minute la racit si incepeti sa le tavaliti in zaharul pudra vanilat. Pentru fiecare rand in farfurie presarati zahar pudra peste kourabiedes. 
Aceste fursecuri, in Grecia se servesc de Craciun, Revelion si Paste. 
Pentru aceasta cantitate mi-au iesit 26 de bucati.

Pofta Buna! 


Comentarii