Piept de pui cu legume

 

De azi am început dieta Rina și având proteinele, am decis să prepar jumătate din piept de pui la grill. Un deliciu! 

Ingrediente: 
  • 1 piept de pui dezosat 
  • 1 lingură ulei de măsline pentru uns
  • sare, piper
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde 
  • câteva bucăți de broccoli
Prepare: 
  1. Dacă țineți aceasta dietă, pentru masa de prânz se vor cântări 250 grame piept de pui crud. Îl spălăm, il tăiem in felii potrivite și il condimentam cu foarte puțină sare și piper pe ambele părți. 
  2. In tigaie sau pe grill se unge cu 1/2 lingură de ulei de măsline si vom adauga feliile de piept. Le întoarcem când și când pentru a nu se arde. 
  3. Legumele se vor spăla, curăța și tăia după bunul plac. 
  4. Broccoli l-am fiert împreună cu morcovul până când au devenit ușor moi. 
  5. Într-o alta tigaie unsa cu restul de ulei rămas, se vor adăuga cei doi ardei, după care am adăugat și restul legumelor cu 50 grame apă in care au fiert. Se amesteca din când în când pentru a nu se prinde. Se adaugă capacul pentru a se înăbuși pentru 3-4 minute. 
  6. După ce este gata și pieptul de pui se vor adăuga pe o farfurie alături de legume. 
  7. Atât peste carne și legume se stropește cu puțină zeama de lămâie. 
P.S. Se (poate) consuma cu 40 grame de paine cântărit.  

Poftă Bună! 



Comentarii