Ingredientele pentru o shaorma pentru 2 persoane:
- 1 pachet de lipii (4 buc)
- 3 pulpe de pui sau un piept de pui
- Sos la alegere: maioneza, crema de hrean, ketchup, tzatziki etc
- 3 Cartofi
- Castraveți murați
- Varză albă (opțional)
Preparare:
- Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie pe lungime (pai) și se vor pune la prăjit în uleiul încins.
- Pulpele de pui le-am despielițat și condimentat cu boia, sare, rondele de usturoi și piper pe care le-am pus într-o tava stropita cu ulei de măsline, până s-au rumenit frumos. Când s-au mai răcit, am scos carnea de pe oase și le-am mai tăiat-o in fâșii.
- Lipia se încălzește ușor pe plita/aragaz și se va unge cu sosul pe care îl poftește fiecare. Am preferat sa ung o.parte din lipii cu maioneză și altele cu crema de hrean.
- După ce ai prăjit și cartofii este timpul să îi punem peste lipie acompaniat de carnea de pui și castraveții murați.
- Nu încarca lipia prea mult cu umplutura, astfel să poți ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente și să o poți rula cu ușurință. După ce ai prins bine lipia, mare grijă să nu se rupă!!! Înfășoară lipia (jumătate din ea) în staniol ori șervețel pentru a o putea servi.
Poftă Bună!
Comentarii