Salata Caesar


Una dintre salate pe care le ador care te satura imediat. In aceasta reteta am optat pe varianta de snitel de pui si taiat in bucati potrivite, desi se poate face si varianta mai rapida de a face pieptul de pui la grill.

Ingrediente:
  • 500 gr nuggets de pui (gata preparate de la macelaria din sat)
  • 100 grame rosii Cherry
  • 1 salata verde
  • 4-5 felii de paine
  • ulei de masline
  • sare 
Dressing:
  • 150 grame iaurt grecesc
  • piper dupa gust
  • 3-4 feliute de anchoa
  • 1 lingurita de mustar clasic
  • 1 catel de usturoi curatat
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri parmezan
  • 1/2 suc de lamaie
Otet balsamic (optional)

Preparare:
  1. Pentru preparare bucatelelor de pui, alegeti 2 piepti mari de pui pe care ii taiati in bucati mai maricele. Ii condimentati cu sare si piper. 
  2. Ii tavaliti o data prin ou si apoi prin pesmet. 
  3. Se vor adauga la prajit in uleiul incins. Vor capata o nuanta aurie, aveti grija sa nu ii ardeti. Se vor adauga pe un servet de hartie de bucatarie pentru eliminarea surplusului de ulei. Ii lasati la racit. 
  4. Spalati salata si v-a sta la buna alegere pentru a o taia sau a o rupe cu mana in bucati potrivite. O veti aseza intr-un bol incapator.
  5. Rosiile Cherry le spalati si le veti taia pe jumatate. 
  6. Feliile de paine le veti taia in cubulete pe care le veti adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le veti stropi cu putin ulei de masline si adaugati putina sare. 
  7. Dati la cuptor pana cand capata o culoare aurie. Setand cuptorul la 150 grade. Se vor face rapid, fiti cu ochii pe crutoane! :) 
Prepararea Dressingului:
  1. Intr-un blender se adauga toate ingredientele, in afara de otetul balsamic. Se va obtine un dressing cremos si foarte gustos. De sare nu mai este nevoie, pentru ca deja au feliile de anchoa. 
Prepararea salatei:
  1.  Veti taia pe jumatate bucatile de pui (nuggets) si le veti adauga peste salata, amestecand de jos in sus pentru putin. 
  2. La final se adauga dressingul si amestecati.
  3. Pentru decor cat si gust mai deosebit se adauga otetul balsamic. 

Pofta Buna! 

Comentarii