Sote de ficatei de pui


 Pofta vine mancand, azi am preparat un sote cu ficatei de pasare, foarte fragezi, topindu-se in gura. 

Ingrediente: 
  • 500 grame ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 300 grame rosii in conserva in suc propriu
  • sare, piper dupa gust
  • o lingura de cimbru
  • patrunjel (optional)
  • 80 ml vin rosu (optional)
  • 4 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
  1.  Ficateii se trec printr-un jet de apa rece, se curata de pielite si se vor pune la prajit impreuna cu cepele curatate si taiate Julienne. Se calesc pana cand ceapa s-a inmuiat.
  2. Vinul are rolul de a fragezi ficatul si ii va da o savoare nemaimpomenita. Se adauga peste ficatei, amestecand. 
  3. Se vor adauga rosiile, usturoiul curatat si feliat.
  4. La final se adauga dupa gust sarea, piperul si cimbrul. Se vor lasa la inabusit la foc potrivit. 
  5. Peste se presara patrunjel tocat.
  6. Se poate servi langa mamaliga, orez, piure de cartofi sau simplu. 
Pofta Buna!

Comentarii