Pofta vine mancand, azi am preparat un sote cu ficatei de pasare, foarte fragezi, topindu-se in gura.
Ingrediente:
- 500 grame ficatei de pui
- 2 cepe
- 300 grame rosii in conserva in suc propriu
- sare, piper dupa gust
- o lingura de cimbru
- patrunjel (optional)
- 80 ml vin rosu (optional)
- 4 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
- Ficateii se trec printr-un jet de apa rece, se curata de pielite si se vor pune la prajit impreuna cu cepele curatate si taiate Julienne. Se calesc pana cand ceapa s-a inmuiat.
- Vinul are rolul de a fragezi ficatul si ii va da o savoare nemaimpomenita. Se adauga peste ficatei, amestecand.
- Se vor adauga rosiile, usturoiul curatat si feliat.
- La final se adauga dupa gust sarea, piperul si cimbrul. Se vor lasa la inabusit la foc potrivit.
- Peste se presara patrunjel tocat.
- Se poate servi langa mamaliga, orez, piure de cartofi sau simplu.
Pofta Buna!
Comentarii