Dupa sarbatorile de iarna ne mai linistim stomacul cu o mancare de mazare acompaniata de carne. Un preparat rapid, gustos si satios.
Ingrediente:
- 500 grame de carne (puteti adauga ce fel de carne doriti dvs)
- 1 kg mazare
- 1 morcov mare
- 2 cepe potrivite
- 200 ml de sos de rosii sau 2 linguri de bulion
- sare, piper dupa gust
- 1 lingura de oregano
- 1/2 legatura marar
- 1 lingura de boia dulce
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 1/2 apa
Mod de preparare:
- Se spala carnea, se portioneaza bucati medii de circa 1,5 - 2 cm. Intr-o cratita se adauga ulei si se vor rumeni pe fiecare parte carnea.
- Se curata legumele si se vor taia dupa bunul plac, adaugandu-se peste carne pentru a se inmuia. Amestecati mereu pentru a nu se prinde si bineinteles de a nu se arde ceapa.
- Cand ceapa a devenit translucida si carnea usor s-a rumenit, se adauga sosul de rosii, boiaua, mazarea, cat si apa cat sa acopere.
- Se lasa circa o ora la foc mediu cu capac. Aveti grija din cand in cand sa mai amestecati pentru a nu se prinde!
- La final cand totul este gata se adauga sarea, piperul dupa gust, oregano si mararul tocat.
Pofta Buna!
Comentarii