Mazăre cu carne


 Dupa sarbatorile de iarna ne mai linistim stomacul cu o mancare de mazare acompaniata de carne. Un preparat rapid, gustos si satios.

Ingrediente: 
  • 500 grame de carne (puteti adauga ce fel de carne doriti dvs)
  • 1 kg mazare 
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 200 ml de sos de rosii sau 2 linguri de bulion
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura de oregano
  • 1/2 legatura marar 
  • 1 lingura de boia dulce
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 1/2 apa
Mod de preparare: 
  1. Se spala carnea, se portioneaza bucati medii de circa 1,5 - 2 cm. Intr-o cratita se adauga ulei si se vor rumeni pe fiecare parte carnea.
  2. Se curata legumele si se vor taia dupa bunul plac, adaugandu-se peste carne pentru a se inmuia. Amestecati mereu pentru a nu se prinde si bineinteles de a nu se arde ceapa. 
  3. Cand ceapa a devenit translucida si carnea usor s-a rumenit, se adauga sosul de rosii, boiaua, mazarea, cat si apa cat sa acopere.
  4. Se lasa circa o ora la foc mediu cu capac. Aveti grija din cand in cand sa mai amestecati pentru a nu se prinde! 
  5. La final cand totul este gata se adauga sarea, piperul dupa gust, oregano si mararul tocat. 

Pofta Buna!

Comentarii