Batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata

 


Curcubeu pe cerul gurii!! Atat de dementiala este la gust cu modificarile pe care i le-am adus. Originile acestei prajituri sunt confuze, mai ales ca este foarte apreciata in patiseria americana. Oricum de toate, pentru a nu mai sta prea mult la taclale, va las ingredientele mai jos: 

Pentru blat:

  • 250 grame unt 
  • 200 grame faina
  • 180 grame zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
Crema:
  • 400 grame branza Philadelphia
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 grame bucati/fulgi de ciocolata cu lapte
Glazura:
  • 125 grame tableta de glazura ciocolata cu lapte
  • 100 grame tableta de glazura ciocolata neagra
  • 150 grame cereale de secara/porumb glazurati 
  • 150 grame nuca 
  • 6 linguri de zahar+ 2 linguri de apa
Mod de preparare blat:
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 
  2. Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru blat pe care le mixam cu mixerul. 
  3. Daca aluatul nu se leaga, incepeti sa il framantati cu mana pentru a-l lega. Este un aluat moale, sfaramicios si usor lipicios. 
  4. Se tapeteaza tava de 30x30 cm cu hartie de copt si se va intinde aluatul cu mana. 

5. Se va coace la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius. Cand este gata, se va lasa la racit.
 
Crema:
  1. In timpul ce se raceste blatul nostru, pregatim crema. Intr-un bol adaugam toate ingredientele cremei pe care le mixam la viteza medie pana se incorporeaza ingredientele. 
  2. Adaugam si fulgii de ciocolata in compozitie si cu ajutorul unei spatule de silicon amestecam de jos in sus. 
  3. Adaugam peste blat si intindem uniform. Vom reintroducem tava in cuptor pentru alte 15-20 minute, pana cand va capata o culoare aurie. 


Prepararea Glazurii:
  1. Tabletele de ciocolata se vor pune la topit la bain-marie. 
  2. In acest timp ne ocupam intr-o craticioara sa preparam caramelul cu 6 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Aveti grija sa nu-l ardeti! Culoarea este precum a mierii, aurie. Cand caramelul este gata se adauga nuca curatata inainte si se amesteca pentru a se incorpora bine. 
  3. Pe un blat de lemn se va pensula cu putin ulei. Se  adauga nucile caramelizate sa se raceasca un pic. 
  4. Cand ciocolata s-a topit se va adauga peste crema de branza. 
  5. Se adauga fulgii de ciocolata, cerealele si apoi nuca caramelizata pe care am tocat-o un pic in blender. 
  6. Se va adauga tava in frigider fix pentru o ora. Apoi se vor taia batoane ori cubulete, cum va este mai simplu. Este de preferabil sa nu le taiati prea mari, este dulce si foarte satioasa si este pacat sa serviti bucati mari, pe care nimeni nu le va putea termina. 

Atentie la timpul de refrigerare!! Nu trebuie lasata mai mult de o ora! Prajitura se scoate si se va taia imediat, astfel glazura de dedesubt se intareste si va fi foarte greu de taiat cand prajitura este racita complet.

Pofta Buna!

Comentarii