Placinta cu dovleac

 

Prima placinta din acest an cu dovleac, un deliciu. De obicei nu folosesc aluat preparat in casa si ma folosesc de cel din comert care seamana foarte bine cu cel taranesc. 

  • Astfel ca am folosit doar 4 foi de placinta din 6 pe care le avea in pachet, deoarece sunt mai grosute fata de cele clasice. Asemanatoare cu cele facute in casa. Dvs neavand sau aveti norocul sa gasiti prin comert, ar fi bine, daca nu adaugati doar 3 foi unse intre ele cu ulei sau unt topit. 
  • 1 kg dovleac placintar dat pe razatoarea mare
  • 80 ml ulei pentru uns
  • 125 gr zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 plic de zahar vanilat 
  1. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
  2. Intr-o cratita adaugam dovleacul ras, zaharul, aromele si il punem la foc mic pentru a se evapora sucul lasat. Il calim circa 15 minute. Il vom lasa sa se raceasca complet.
  3. Se pregatesc foile de placinta si intre ele se ung cu ulei. 
  4. Se adauga 1/2 compozitie peste foaie si pliem circa 1 cm capetele laterale peste umplutura. Incepem sa rulam. 
  5. Cu al doilea rulou procedam la fel. 
  6. Le asezam in tava tapetata cu hartie si peste plăcinte le ungem cu putin ulei.
  7. Le dam la cuptor sa se rumeneasca timp de 30-35 de minute. 
  8. Cand sunt gata se vor lasa sa se raceasca. La final se vor portiona si se vor pudra cu zahar pudra si o putem servi cu mare pofta. 
Pofta Buna!

Comentarii