Fiind la regim alimentar astfel ca si hrana de zi cu zi am schimbat-o pentru urmatoarele saptamani. Este un regim/dieta pentru cei care au probleme cu refluxul gastroesofagian. Azi am avut meniu tot verde de la supa pana la o salata, amandoua foarte satioase, oricum intre mese se recomanda si mici gustari de fructe coapte verzi ori compot neindulcit.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 200 grame spanac congelat ori proaspat
- 1 avocado
- sare, piper dupa gust
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 100 ml lapte de soia neindulcit ori supa de pui
- iaurt grecesc degresat (optional)
Preparare:
- Am decongelat spanacul si l-am adus in blender impreuna cu un avocado curatat, taiat cubulete si se adauga 100 ml lapte de soia. Se blenduiesc pana devine o crema fina.
- Se adauga intr-o cratita un pic de ulei si se adauga supa crema pentru a o incalzi foarte putin. Nu trebuie sa clocoteasca, ci sa se mai dezmorteasca un pic, mai ales ca spanacul a fost congelat.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Daca doriti o consistenta mai lichida, mai completati cu lapte ori supa de pui.
- Se poate servi cu o lingura de iaurt grecesc degresat de 1-2%.
- Supa se serveste in aceeasi zi, deoarece neavand suc de lamaie in compozitie, avocado se va oxida, astfel capatand un verde spre maro.
Pofta buna!
Comentarii