Supa de spanac si avocado

 Fiind la regim alimentar astfel ca si hrana de zi cu zi am schimbat-o pentru urmatoarele saptamani. Este un regim/dieta pentru cei care au probleme cu refluxul gastroesofagian. Azi am avut meniu tot verde de la supa pana la o salata, amandoua foarte satioase, oricum intre mese se recomanda si mici gustari de fructe coapte verzi ori compot neindulcit. 

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 200 grame spanac congelat ori proaspat
  • 1 avocado
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin 
  • 100 ml lapte de soia neindulcit ori supa de pui
  • iaurt grecesc degresat (optional)
Preparare:
  1. Am decongelat spanacul si l-am adus in blender impreuna cu un avocado curatat, taiat cubulete si se adauga 100 ml lapte de soia. Se blenduiesc pana devine o crema fina. 
  2. Se adauga intr-o cratita un pic de ulei si se adauga supa crema pentru a o incalzi foarte putin. Nu trebuie sa clocoteasca, ci sa se mai dezmorteasca un pic, mai ales ca spanacul a fost congelat. 
  3. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. 
  4. Daca doriti o consistenta mai lichida, mai completati cu lapte ori supa de pui. 
  5. Se poate servi cu o lingura de iaurt grecesc degresat de 1-2%. 
  6. Supa se serveste in aceeasi zi, deoarece neavand suc de lamaie in compozitie, avocado se va oxida, astfel capatand un verde spre maro. 

                                          Pofta buna! 

Comentarii