Sufleu de spanac - rețetă grecească



Pentru 6 porții aveți nevoie de:

  • 1 kg spanac proaspăt ori congelat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 300 grame feta 
  • 150 grame trahana sau fulgi de ovăz
  • 4 ouă
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin Olivek 
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat
  • Sare și piper după gust
  • 3 linguri de griș sau făină de mălai
  • Puțin ulei de măsline pentru uns tava 
Preparare: 
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Se spală verdețurile și se scurg bine de apă.
  3. Într-o cratiță încingem uleiul, călim ceapa verde tocată mărunt timp de 3 minute.
  4. Se adaugă spanacul scurs de apă și se soteaza la foc mare până când volumul scade timp de 4-5 minute, amestecând pentru a nu se prinde de vas.
  5. Se adaugă trahanaua ori ovăzul pentru a absorbi din lichide 
  6. Se condimentează cu sare, piper.
  7. Spanacul se va lăsa la răcit. 
  8. Într-un bol mai încăpător se vor ameste ouăle pe care le vom amesteca bine cu telul, apoi adăugăm verdețurile și cele 200 grame de feta pe care o vom mărunți printre degete. Amestecam bine compoziția pentru a incorpora totul. Se adaugă peste spanac și se amestecă.
  9. Într-o tavă de yena ori ceramică cu dimensiunea de 32 cm se va unge cu ulei și se presară 2 linguri griș ori făină de mălai.
  10. Se adaugă spanacul și se aplatizează cu ajutorul unei linguri pentru a fi uniformă. Deasupra se presară făină de mălai și brânza rămasă .
  11. Se adaugă la cuptor pentru 35 de minute. 
  12. Se servește când se mai răcorește un pic pentru a fi tăiat.


Poftă bună!

Comentarii