Pentru 6 porții aveți nevoie de:
- 1 kg spanac proaspăt ori congelat
- 4 fire de ceapa verde
- 300 grame feta
- 150 grame trahana sau fulgi de ovăz
- 4 ouă
- 1/2 legătură mărar tocat
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin Olivek
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
- Sare și piper după gust
- 3 linguri de griș sau făină de mălai
- Puțin ulei de măsline pentru uns tava
Preparare:
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se spală verdețurile și se scurg bine de apă.
- Într-o cratiță încingem uleiul, călim ceapa verde tocată mărunt timp de 3 minute.
- Se adaugă spanacul scurs de apă și se soteaza la foc mare până când volumul scade timp de 4-5 minute, amestecând pentru a nu se prinde de vas.
- Se adaugă trahanaua ori ovăzul pentru a absorbi din lichide
- Se condimentează cu sare, piper.
- Spanacul se va lăsa la răcit.
- Într-un bol mai încăpător se vor ameste ouăle pe care le vom amesteca bine cu telul, apoi adăugăm verdețurile și cele 200 grame de feta pe care o vom mărunți printre degete. Amestecam bine compoziția pentru a incorpora totul. Se adaugă peste spanac și se amestecă.
- Într-o tavă de yena ori ceramică cu dimensiunea de 32 cm se va unge cu ulei și se presară 2 linguri griș ori făină de mălai.
- Se adaugă spanacul și se aplatizează cu ajutorul unei linguri pentru a fi uniformă. Deasupra se presară făină de mălai și brânza rămasă .
- Se adaugă la cuptor pentru 35 de minute.
- Se servește când se mai răcorește un pic pentru a fi tăiat.
Poftă bună!
Comentarii