Bors de sfecla rosie

 

Poate fi pe post de supa ori ciorbita, totul depinde de cum doriti.

Ingrediente: 

  • 2 sfecle proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia 
  • sare, piper
  • cateva frunze de la sfecla
  • cateva fire de telina
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin 
  • otet ori zeama de lamaie (optional) 
Preparare: 
  1. Spalam legumele, le curatam si le tocam cubulete. 
  2. Adaugam legumele in oala cu 3 litri de apa. 
  3. Se vor lasa sa se fiarba, iar spre sfarsit se vor adauga frunzele de sflecla, cele de telina tocate marunt. 
  4. Se va condimenta cu sare si piper. 
  5. La final se acreste cu otet sau zeama de lamaie dupa gust.
  6. Se poate servi atat rece ori calda. 

Pofta Buna!

Comentarii