Tortul cu mousse de frișcă, lapte condensat și caramel este acel desert perfect pe care ți-l dorești să îl savurezi la orice oră din zi. Este un tort simplu, foarte ușor de preparat și în același timp foarte gustos.
Ingrediente Blat pentru tava cu dimensiunea de 22 cm diametrul:
- 3 oua
- 2 1/5 linguri cacao
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic de zahar vanilat
Pentru Mousse:
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 250 ml lapte condensat îndulcit
- 5 grame gelatină granule
Pentru umplutură:
- Mini eclere din comerț ori preparate in casă
- 3 linguri cu vârf de mousse de frișcă
- 1 lingură plina de caramel
- 2 linguri de Nutella ori Merenda
- 1 lingura de Rom
Decorul este la libera alegere
Preparare Blat:
Cuptorul se preîncălzește la 180 grade Celsius.
- Ouăle se vor separa de albuș.
- Albușurile se bat împreună cu zahărul pus treptat până devine o bezea tare.
- Se vor adăuga peste bezea, gălbenușurile, zahărul vanilat, sarea, cacaoa și le vom amestec de sus în jos cu o lingura de lemn ori siliconată pentru a nu se zdrobi bezeaua.
- Adăugăm și faina cernută și ne folosim de același mișcări de sus în jos până se încorporează toate ingredientele.
- Se adaugă hârtie de copt in tava cu marginile detașabile, atât și pe pereții acesteia. Se adaugă aluatul și se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Se face testul scobitorii.
Prepararea celor două mousse-uri:
- Într-un bol încăpător se va adăuga toată frișca lichidă și se va mixa până se va întări. Vom adăuga laptele condensat, vanilia și amestecăm până se încorporează ingredientele bine.
- Din această compoziție, se vor pune 2-3 linguri într-un bol separat pentru umplutura pe care o vom folosi la eclere. Poate sa fie nevoie de mai puțin sau mai mult, totul depinde cate eclere veți aranja in tavă.
- In compoziția de frișcă veți adăuga 2 linguri caramel , una de Nutella și rom, amestecați cu spatula pentru a încorpora ingredientele.
- Se prwgateste gelatină după indicațiile de pe pachet și se va adăuga peste mousse-ul de frișcă.
Incepem sa asamblam tortul.
Tăiem pe jumătate mini eclere le la jumătate și le vom umple cu ajutorul unei lame de cuțit sau un poș pe care le vom așeza circular peste blat.
Vom adăuga mousse-ul de frișcă peste eclere. Să aveți grijă să se întindă uniform.
Ceea ce a rămas de la umplutura eclerelor se va nivela peste frișcă.
Se adaugă la frigider peste noapte și abia a doua zi se va orna după bunul plac.
Când se va scoate tortul din forma, cu ajutorul unui cuțit se va reveni cu un strat subțire de caramel pe lateral, apoi se poate lipi fulgi de ciocolata ori alune nesărată caramelizată.
Poftă Bună!
Comentarii