Ingrediente:
- 4 cartofi potriviți
- 1 morcov
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei măsline
- 1 conservă de roșii tocate în suc propriu
- 1 ardei gras verde
- Câteva fire de pătrunjel
- 1 linguriță de boia dulce
- Sare, piper după gust
- 300 ml apă
Preparare:
- Se curăță toate legumele și se spală.
- În oală se pune uleiul, ceapa tăiată Julienne, boiaua dulce, ardeiul, morcovul, usturoiul tocat lăsându-se să se înăbușe sub capac amestecând din când în când.
- Se adaugă cartofii tăiați bucățele potrivite, conserva de roșii cu sucul propriu și apa. Amestecați!
- Se toacă mărunt câteva fire de pătrunjel și se lasă să se înăbușe cu capac cu focul stins pentru a-și lua aromele.
- Spre final când mâncarea este gata se condimentează cu sare și piper după gust
- Se servește alături de măsline ori murături.
Pofta bună!
Comentarii