Tocăniță de cartofi


Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviți
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei măsline
  • 1 conservă de roșii tocate în suc propriu
  • 1 ardei gras verde
  • Câteva fire de pătrunjel
  • 1 linguriță de boia dulce
  • Sare, piper după gust
  • 300 ml apă
Preparare:
  1. Se curăță toate legumele și se spală.
  2. În oală se pune uleiul, ceapa tăiată Julienne, boiaua dulce, ardeiul, morcovul, usturoiul tocat lăsându-se să se înăbușe sub capac amestecând din când în când.
  3. Se adaugă cartofii tăiați bucățele potrivite, conserva de roșii cu sucul propriu și apa. Amestecați!
  4. Se toacă mărunt câteva fire de pătrunjel și se lasă să se înăbușe cu capac cu focul stins pentru a-și lua aromele.
  5. Spre final când mâncarea este gata se condimentează cu sare și piper după gust
  6. Se servește alături de măsline ori murături.

Pofta bună! 

Comentarii