Ingrediente:
- 4 cartofi potriviți
 - 1 morcov
 - 1 ceapă mare
 - 2 căței de usturoi
 - 4 linguri de ulei măsline
 - 1 conservă de roșii tocate în suc propriu
 - 1 ardei gras verde
 - Câteva fire de pătrunjel
 - 1 linguriță de boia dulce
 - Sare, piper după gust
 - 300 ml apă
 
Preparare:
- Se curăță toate legumele și se spală.
 - În oală se pune uleiul, ceapa tăiată Julienne, boiaua dulce, ardeiul, morcovul, usturoiul tocat lăsându-se să se înăbușe sub capac amestecând din când în când.
 - Se adaugă cartofii tăiați bucățele potrivite, conserva de roșii cu sucul propriu și apa. Amestecați!
 - Se toacă mărunt câteva fire de pătrunjel și se lasă să se înăbușe cu capac cu focul stins pentru a-și lua aromele.
 - Spre final când mâncarea este gata se condimentează cu sare și piper după gust
 - Se servește alături de măsline ori murături.
 
Pofta bună! 

Comentarii