- 2 rădăcini de ghimbir mai mărișor
- 2 căni de zahăr
- 1 cană de apă
- 1/2 suc de lămâie (opțional)
Preparare:
- Într-o cratiță se adaugă zahărul, apa și sucul de lămâie și se va da in clocot pentru 3-4 minute.
- Se curăță ghimbirul de coajă, se spală și se vor tăia rondele de 2-3 mm pentru a umple o cană.
- Când zahărul s-a topit se adaugă ghimbirul și se lasă la foc mic timp de 1 oră să fiarbă.
- Se dă la o parte și se lasă peste noapte în cratiță acoperit cu un prosop de bucătărie.
- A doua zi se strecoară ghimbirul de sirop și se vor tăvăli peste zahăr.
- Se adaugă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pusă la cuptorul setat la 50 de grade Celsius pentru a se usca, timp de 2-3 ore.
- Siropul se adaugă într-o sticlă cu capac pe care o vom depozita la frigider. Se servește în fiecare zi pe stomacul gol cate 1 linguriță.
- Ghimbirul se consumă ca atare sau îl puteți folosi pentru ornat prăjituri si torturi.
- Ghimbirul confiat atât cât și siropul este foarte bun pentru întărirea imunității!
Poftă bună!
Comentarii