Supă de roșii



Ingrediente:
  • 1 litru bulion de roșii
  • 1,5 litru apă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei verde
  • 3 linguri de ulei
  • câteva frunze de țelină
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură oregano
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură rasă de zahăr (opțional)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceșcuță de orez cu bob rotund
Preparare: 
  1. Se curăță legumele: din ceapă mare doar jumătate de toacă mărunt și cealaltă se adaugă așa cum e in oală. Ardeiul și usturoiul se toacă mărunt.
  2. În oală se adaugă apa, uleiul, bulionul, legumele și jumătate de ceapă netăiată pt un gust mai bun, frunzele de dafin, usturoiul, frunzele de țelină tocate mărunt și se lasă la fiert.
  3. După 20 de minute se adaugă orezul, se condimentează după gust cu sare, piper și oregano, cimbru. Adăugăm și zahărul doar in cazul in care roșiile nu sunt prea dulci.
  4. Supa este gata în momentul când orezul este fiert.
  5. În cazul că nu țineți post, grecii mai servesc aceasta supă cu brânză de oaie ori capră, câteva bucățele aruncate în supă.
Poftă bună!

Comentarii