- 250 grame făină de porumb
 - 450 grame făină de grâu
 - 9 grame drojdie uscată
 - Apă calduță cât cuprinde
 - 60 ml ulei
 - 10 grame sare măsurat
 
- Se combină făinurile și se adaugă într-un bol 2 linguri rase de făină cu puțină apă, lăsându-se la dospit 10 minute.
 - După ce drojdia s-a dospit se toarnă cu o spatulă peste făină, împreună cu uleiul și treptat apa. Până devine un aluat elastic și deloc lipicios pe mâini.
 - Se frământă 5 minute pe masa de lucru unsa cu ulei (nu cu făină!) înainte de a se pune la dospit. Se lasă la odihnit la loc cald și ferit de curent pentru 1 oră învelită cu folie de plastic și cu un prosop de bucătărie.
 - După trecerea primei ore, iar se frământă pe masa unsa cu ulei și se pune iar la dospit pentru o oră.
 - Când aluatul și-a dublat volumul, rămâne să îl modelam pentru tava unsa cu puțin ulei și să o adăugăm in cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35 minute.
 
Poftă bună! 😋





Comentarii