Pâine de casă

  • 250 grame făină de porumb
  • 450 grame făină de grâu
  • 9 grame drojdie uscată
  • Apă calduță cât cuprinde
  • 60 ml ulei
  • 10 grame sare măsurat


  1. Se combină făinurile și se adaugă într-un bol 2 linguri rase de făină cu puțină apă, lăsându-se la dospit 10 minute.
  2. După ce drojdia s-a dospit se toarnă cu o spatulă peste făină, împreună cu uleiul și treptat apa. Până devine un aluat elastic și deloc lipicios pe mâini.
  3. Se frământă 5 minute pe masa de lucru unsa cu ulei (nu cu făină!) înainte de a se pune la dospit. Se lasă la odihnit la loc cald și ferit de curent pentru 1 oră învelită cu folie de plastic și cu un prosop de bucătărie.
  4. După trecerea primei ore, iar se frământă pe masa unsa cu ulei și se pune iar la dospit pentru o oră.
  5. Când aluatul și-a dublat volumul, rămâne să îl modelam pentru tava unsa cu puțin ulei și să o adăugăm in cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35 minute.
Poftă bună! 😋

Comentarii