- 250 grame făină de porumb
- 450 grame făină de grâu
- 9 grame drojdie uscată
- Apă calduță cât cuprinde
- 60 ml ulei
- 10 grame sare măsurat
- Se combină făinurile și se adaugă într-un bol 2 linguri rase de făină cu puțină apă, lăsându-se la dospit 10 minute.
- După ce drojdia s-a dospit se toarnă cu o spatulă peste făină, împreună cu uleiul și treptat apa. Până devine un aluat elastic și deloc lipicios pe mâini.
- Se frământă 5 minute pe masa de lucru unsa cu ulei (nu cu făină!) înainte de a se pune la dospit. Se lasă la odihnit la loc cald și ferit de curent pentru 1 oră învelită cu folie de plastic și cu un prosop de bucătărie.
- După trecerea primei ore, iar se frământă pe masa unsa cu ulei și se pune iar la dospit pentru o oră.
- Când aluatul și-a dublat volumul, rămâne să îl modelam pentru tava unsa cu puțin ulei și să o adăugăm in cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35 minute.
Poftă bună! 😋
Comentarii