Mâncare de cartofi cu ceapă

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 5 cartofi potriviți
  • 3 cepe medii
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriță rasă de piper
  • 1 linguriță rasă de praf de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • Câteva fire de pătrunjel
  • 3 linguri de ulei de măsline
Preparare: 
  1. Se curăță legumele și se spală.
  2. Cartofii se taie în cubulețe nu prea mari, iar ceapa se taie julienne.
  3. Într-o craticioară se adaugă uleiul și cele două legume cu 200 ml apă pentru a fierbe.
  4. Se adaugă și frunzele de dafin, boiaua, piperul și sarea, lăsându-se cu capac la înăbușit până sosul este absorbit de cartof.
  5. Când rămâne cu foarte puțin sos și cartofii sunt gata, se toacă pătrunjelul și se pune peste.
  6. Se poate servi ca atare ori alături de șnițele, cârnați ori o salată de sezon.
Poftă bună! 

Comentarii