Ingrediente pentru 2 porții:
- 5 cartofi potriviți
- 3 cepe medii
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriță rasă de piper
- 1 linguriță rasă de praf de usturoi
- 2 frunze de dafin
- Câteva fire de pătrunjel
- 3 linguri de ulei de măsline
Preparare:
- Se curăță legumele și se spală.
- Cartofii se taie în cubulețe nu prea mari, iar ceapa se taie julienne.
- Într-o craticioară se adaugă uleiul și cele două legume cu 200 ml apă pentru a fierbe.
- Se adaugă și frunzele de dafin, boiaua, piperul și sarea, lăsându-se cu capac la înăbușit până sosul este absorbit de cartof.
- Când rămâne cu foarte puțin sos și cartofii sunt gata, se toacă pătrunjelul și se pune peste.
- Se poate servi ca atare ori alături de șnițele, cârnați ori o salată de sezon.
Poftă bună!
Comentarii