Aveți nevoie:
- 200 grame făină de porumb fină
- 200 grame făină de grâu cu autocreștere
- 500 ml apă sau lapte vegetal (nucă de cocos, migdale, soia)
Preparare:
- 2 1/2 linguri rase de praf de copt
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- Coaja rasă de la o portocală
- Sucul de la o portocală stoarsă
- 3 linguri de ulei
- 1 gram sare
- Făina de porumb trebuie să fie foarte fină. O puteți procura de la magazinele naturiste ori de pe internet (valabil pentru România).
- Se amesteca cele două făinuri împreună cu sarea, praful de copt, zahărul vanilat, zahărul și coaja de portocală.
- Puneți apa ori laptele cu uleiul în vasul blenderului și adăugați amestecul de ingrediente uscate de mai sus. Ori puneți amestecă cu telul adăugând treptat pentru a evita de a face cocoloașe.
- Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă este prea gros, mai adăugați apă/lapte, dacă este prea subțire, mai adăugați făină.
- Pensulați tigaia cu ulei și adăugați câte un polonic într-o tigaie bine încinsă la foc potrivit.
- Sunt gata când capătă o culoare aurie și apoi le transferați pe o farfurie întinsă/platou punându-le una peste alta.
- Pot fi servite ca atare, cu gem, Nutella, cu zahăr, fructe și înghețată. 😋
Poftă bună!
Comentarii