Clătite pufoase de post


Aveți nevoie: 
  • 200 grame făină de porumb fină
  • 200 grame făină de grâu cu autocreștere
  • 500 ml apă sau lapte vegetal (nucă de cocos, migdale, soia)
  • 2 1/2 linguri rase de praf de copt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat 
  • Coaja rasă de la o portocală
  • Sucul de la o portocală stoarsă
  • 3 linguri de ulei 
  • 1 gram sare 
 Preparare:

  1. Făina de porumb trebuie să fie foarte fină. O puteți procura de la magazinele naturiste ori de pe internet (valabil pentru România).
  2. Se amesteca cele două făinuri împreună cu sarea, praful de copt, zahărul vanilat, zahărul și coaja de portocală.
  3. Puneți apa ori laptele cu uleiul în vasul blenderului și adăugați amestecul de ingrediente uscate de mai sus. Ori puneți amestecă cu telul adăugând treptat pentru a evita de a face cocoloașe.
  4. Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă este prea gros, mai adăugați apă/lapte, dacă este prea subțire, mai adăugați făină.
  5. Pensulați tigaia cu ulei și adăugați câte un polonic într-o tigaie bine încinsă la foc potrivit.
  6. Sunt gata când capătă o culoare aurie și apoi le transferați pe o farfurie întinsă/platou punându-le una peste alta.
  7. Pot fi servite ca atare, cu gem, Nutella, cu zahăr, fructe și înghețată. 😋
Poftă bună! 


Comentarii