Cașcaval de casă


Ingrediente:
  • 1 litru lapte de țară sau cu 3,8 grăsime
  • 300 grame smântână grasă
  • 3 ouă
  • 1 lingură de sare
  • 3/4 linguriță rasă de turmeric (opțional)
Preparare:
  1. În acest timp se adaugă laptele să fiarbă.
  2. Smântâna se amestecă cu ouăle, sarea și turmericul foarte bine.
  3. Turmericul are  de a rolul de a nuanța cașcavalul nostru cu un galben mai intens, deși dacă folosiți ouă de țară nu are rost să îl puneți.
  4. La foc mic se adaugă laptele și compoziția de smântână.
  5. Se amestecă continuu până când începe să se îngroașă și apoi să se separă cașcavalul de zer. 
  6. Se adaugă într-un tifon și lăsați să se scurgă bine zerul.
  7. Se poate adăuga într-o formă rotundă.
  8. Se consuma peste 3 ore.
  9. Din această compoziție iese o rotita de cașcaval in jur de 400-450 grame.

Poftă bună! 

Comentarii