Ingrediente:
- 1 litru lapte de țară sau cu 3,8 grăsime
- 300 grame smântână grasă
- 3 ouă
- 1 lingură de sare
- 3/4 linguriță rasă de turmeric (opțional)
Preparare:
- În acest timp se adaugă laptele să fiarbă.
- Smântâna se amestecă cu ouăle, sarea și turmericul foarte bine.
- Turmericul are de a rolul de a nuanța cașcavalul nostru cu un galben mai intens, deși dacă folosiți ouă de țară nu are rost să îl puneți.
- La foc mic se adaugă laptele și compoziția de smântână.
- Se amestecă continuu până când începe să se îngroașă și apoi să se separă cașcavalul de zer.
- Se adaugă într-un tifon și lăsați să se scurgă bine zerul.
- Se poate adăuga într-o formă rotundă.
- Se consuma peste 3 ore.
- Din această compoziție iese o rotita de cașcaval in jur de 400-450 grame.
Poftă bună!
Comentarii