Ingrediente:
- 1 litru lapte de țară sau cu 3,8 grăsime
 - 300 grame smântână grasă
 - 3 ouă
 - 1 lingură de sare
 - 3/4 linguriță rasă de turmeric (opțional)
 
Preparare:
- În acest timp se adaugă laptele să fiarbă.
 - Smântâna se amestecă cu ouăle, sarea și turmericul foarte bine.
 - Turmericul are de a rolul de a nuanța cașcavalul nostru cu un galben mai intens, deși dacă folosiți ouă de țară nu are rost să îl puneți.
 - La foc mic se adaugă laptele și compoziția de smântână.
 - Se amestecă continuu până când începe să se îngroașă și apoi să se separă cașcavalul de zer.
 - Se adaugă într-un tifon și lăsați să se scurgă bine zerul.
 - Se poate adăuga într-o formă rotundă.
 - Se consuma peste 3 ore.
 - Din această compoziție iese o rotita de cașcaval in jur de 400-450 grame.
 
Poftă bună! 


Comentarii