Turte țărănești

Timp de preparare: 1 oră și 40 minute


Amintiri din copilărie, crescută cu ele de mămăița mea care acum este printre Îngeri! Pentru 20 de porții aveți nevoie:

  • 600 grame făină de porumb
  • Apă cât cuprinde
  • 3 linguri ulei
  • 10 grame de sare măsurat
  • 9 grame drojdie uscată
Pentru prima umplutură (de post) :
  • 1 cartof potrivit
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper după gust
  • puțin pătrunjel
Pentru a doua umplutură:
  • 200 grame brânză 
  • 1 ou
  • puțin mărar tocat (opțional)
Preparare:
  1. O lingură cu vârf de făină și drojdia se adaugă la dospit pentru 10 minute.
  2. Într-un alt castron se adaugă restul făinii și se adaugă maiaua dospită peste.
  3. Treptat se adaugă uleiul. Se frământă în continuare, turnând câte puțin apă.
  4. Până să se lege aluatul de pâine se adaugă sarea. Nu adăugați sarea de la bun început!
  5. Devine un aluat elastic și taman bun de frământat înainte de a-l pune la dospit. Circa 10 minute îl frământați.
  6. Se adaugă la loc cald, ferit de curent și acoperit cu folie de plastic de bucătărie și o pătură timp de o oră pentru a-și dubla volumul.
  7. În timpul când acesta creste aluatul nostru, pregătiți umpluturile.
  8. Cartoful se curăță de coajă, se spală și se taie in bucățele mici pentru a se pune în apă cu sare a fierbe foarte bine.
  9. Când cartoful este fiert, îl veți pisa cu o furculiță și adăugați restul ingredientelor.
  10. Brânza o pisați cu ajutorul unei furculițe, încorporați oul și restul ingredientelor.
  11. Când aluatul nostru este gata se vor împărți în 2 părți egale, formând din fiecare bucată câte 10 bile. Lăsați-le la dospit acoperite cu un șervet de bucătărie pentru alte 10 minute.
  12. Cum și-au mărit volumul, luați una cate una și le întindeți in foi subțirele. Aveți grijă să nu le rupeți!
  13. Începeți cu prima umplutură și apoi când turtele din 10 cartofi sunt gata, începeți celelalte 10 cu brânză.
  14. După ce ați adăugat umplutura le închideți precum este imaginea de mai jos.
  15. Apoi le dați cu sucitorul peste pentru a le aplatiza pentru a deveni nici subțiri, circa de 5-6 mm.
  16. Se adaugă în tigaia unsa cu ulei și adăugați prima turtă la copt. Lăsați pe o parte 2-3 minute până încep să apară bășici mari, apoi o întoarceți pe cealaltă parte. Și tot așa până la ultima bucată.
  17. Am uns tigaia mai rar cu ulei, nu de fiecare dată.
  18. Cele cu brânză se pot servi langa o salată de iaurt grecească, tzatziki. Iar cele cu cartof cu un mujdei de usturoi.
Poftă bună! 😋

Comentarii