Tocăniță de cartofi


Taman bună pentru post unde nu necesită uleiul. Pentru 3 porții aveți nevoie:
  • 4 cartofi medii
  • 2 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 țelină mică apio
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel și mărar
  • Sare, piper
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1 conservă roșii tocate în suc propriu
  • 1 lingură pastă bulion
  • Apă cât să acopere cartofii 
Preparare:
  1. Se curăță legumele și vor tăia bucăți, cu excepția usturoiului și se vor pune in cratiță să fiarbă bine in apă.
  2. În acest timp se adaugă și roșiile tocate împreună cu sucul lor propriu, cât și pasta de bulion.
  3. Cu 10 minute înainte să atingeți focul, se rade usturoiul fin.
  4. Cu 10 minute înainte să atingeți focul, se rade usturoiul fin.
  5. Se toacă puțin pătrunjel și mărar foarte fin și se adaugă peste. Se lasă cu capac să se înăbușe legumele.
Poftă bună!

Comentarii