- 1 kg spate cu aripi de la orice pasare doriți (eu am folosit cea de pui)
 - 1 ceapă mare
 - 1 morcov mare
 - 1 rădăcina de țelină
 - câteva fire de pătrunjel proaspăt
 - sare și piper după gust
 
- Găluște de griș: 1 ou mare (70 grame) , 2 linguri de ulei, puțină sare, 70 grame griș
 
Preparare: 
- Spăl bine carnea de pui de sângele pe care îl are și pigulesc fulgii rămași în piele.
 - La foc potrivit, nu mare, într-o cratiță adaug 2 litrii jumătate de apă, oasele de pui. Morcovul și telina se curăță de coajă, iar ceapa se va spăla pentru a elimina pământul și se taie doar mustățile din partea de jos și se adaugă necurățată pentru a da o culoare frumoasa supei noastre.
 - După ce supa s-a făcut. Se scot legumele și oasele. Se strecoară supa cu ajutorul unui tifon.
 - Se condimentează după gust, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
 
Prepararea găluștelor: 
- Se bate oul cu furculita bine de tot apoi se adauga treptat grișul. Se adaugă și restul ingredientelor și se încorporează. Devine o pasta cremoasă care cu greu cade pe de lingură.
 - Cu lingura înmuiată în prealabil în supă se scot forme de găluște și se adaugă în crăticioară cu apă care fierbe incet. Se lasă la umflat cu capac pentru 10 minute.
 - După ce s-au mărit și au devenit pufoase se vor muta în supa de pui și se mai lasă la fiert 10 minute pentru a lua din gustul supei.
 
Pofta buna!

Comentarii