Supă de pui cu găluște de griș

  • 1 kg spate cu aripi de la orice pasare doriți (eu am folosit cea de pui)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcina de țelină
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

  • Găluște de griș: 1 ou mare (70 grame) , 2 linguri de ulei, puțină sare, 70 grame griș
Preparare: 
  1. Spăl bine carnea de pui de sângele pe care îl are și pigulesc fulgii rămași în piele.
  2. La foc potrivit, nu mare, într-o cratiță adaug 2 litrii jumătate de apă, oasele de pui. Morcovul și telina se curăță de coajă, iar ceapa se va spăla pentru a elimina pământul și se taie doar mustățile din partea de jos și se adaugă necurățată pentru a da o culoare frumoasa supei noastre.
  3. După ce supa s-a făcut. Se scot legumele și oasele. Se strecoară supa cu ajutorul unui tifon.
  4. Se condimentează după gust, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Prepararea găluștelor: 
  1. Se bate oul cu furculita bine de tot apoi se adauga treptat grișul. Se adaugă și restul ingredientelor și se încorporează. Devine o pasta cremoasă care cu greu cade pe de lingură.
  2. Cu lingura înmuiată în prealabil în supă se scot forme de găluște și se adaugă în crăticioară cu apă care fierbe incet. Se lasă la umflat cu capac pentru 10 minute.
  3. După ce s-au mărit și au devenit pufoase se vor muta în supa de pui și se mai lasă la fiert 10 minute pentru a lua din gustul supei.
Pofta buna!

Comentarii