Supă cu porumb (rețeta de post)


O supă perfectă pentru zilele toride , se consuma atât calda cat și rece, cu toate că este perfectă și pentru perioada de post. 

  • 2 cartofi
  • 1 morcov 
  • 1 ceapă roșie
  • 1 țelină rădăcina mică
  • 2 cuburi legume Maggie/Knorr de care aveți
  • 1 conservă de porumb dulce (nu mică)
  • 1/2 conservă roșii tocate în suc propriu
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 litrii de apă
  • pătrunjel (opțional)
Preparare: 
  1. Se spala, curăță toate legumele. 
  2. Morcovul, țelină, ceapa se vor da pe răzătoarea mică și se pun la călit în cratița cu ulei ușor încins. 
  3. Se lasă până devin o culoare închisă (nu arse!!). 
  4. Se adaugă porumbul, roșiile și sucul lor, cartofii tăiați în bucăți potrivite cu 2 litrii de apă.
  5. Se adaugă și cele 2 cuburi de Meggie. 
  6. Se va lăsa până legumele sunt moi. Durata preparării este in jur de 35 de minute.
  7. Se poate pune la final și pătrunjel tocat fin, eu l-am uitat să-l adaug, cu toate că merge foarte bine și fără. 
Pofta Bună! 

Comentarii