Penne Bolognese de post


Pentru 3 porții aveți nevoie de:

  • 100 grame linte verde 
  • 400 grame penne sau orice alta pastă făinoasă la alegere
  • 1 plic de ingrediente mixte pentru paste Bolognese
  • 1 ceapă mică
  • 1 țelină apio mică
  • 1 ardei capia potrivit
  • un praf de sare
  • 115 grame (conservă) de ciuperci Champignon 

Preparare:

  1. Într-o craticioară se fierbe lintea.
  2. În altă cratiță pastele făinoase cu o linguriță rasă de sare.
  3. Se pregătesc legumele, se spală, curăță și se vor toca mărunt.
  4. După ce lintea s-a fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se adaugă legumele tocate mărunt, inclusiv ciupercile cu 2 cești de apă și plicul cu ingrediente. Se lasă să se fiarbă în continuare bine.
  5. Pastele se vor scurge de apă, se dau printr-un jet de apă.
  6. După 20-25 minute când legumele in sosul Bolognese s-au fiert se pot servi. Puteți pune peste penne și să le amestecați ori fiecare își va pune peste paste.

Comentarii