In postul Crăciunului, la noi in Grecia avem dreptul de a consuma și fructe de mare, astfel postul este mult mai ușor decât cel românesc.
Pentru 2 porții:
- 250 grame midii congelate
- 350 grame roșii tocate in suc propriu din conservă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură rasă de făină
- 1 lingură rasă de oregano
- 1 lingură rasă de cimbru
- 50 ml vin sec rose
- sare și piper după gust
- 2-3 căței de usturoi
Preparare:
- În timp ce preparăm sosul, fierbem pastele in apa cu sare.
- Într-o tigaie se adaugă uleiul, midiile, roșiile tocate împreună cu sucul lor, usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, făina și amestecăm pentru a se omogeniza ingredientele și a se găti midiile.
- După ce pastele făinoase s-au fiert, le vom scrie de apă și le dăm printr-un jet de apă rece.
- Le pun in cratița cu puțin ulei și turnam sosul de midii peste ele ori fiecare își pune in farfurie.
- Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga și parmezan.
Poftă bună!
Comentarii