Paste făinoase cu midii


In postul Crăciunului, la noi in Grecia avem dreptul de a consuma și fructe de mare, astfel postul este mult mai ușor decât cel românesc.

Pentru 2 porții: 
  • 250 grame midii congelate
  • 350 grame roșii tocate in suc propriu din conservă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură rasă de făină
  • 1 lingură rasă de oregano
  • 1 lingură rasă de cimbru
  • 50 ml vin sec rose
  • sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
Preparare:
  1. În timp ce preparăm sosul, fierbem pastele in apa cu sare.
  2. Într-o tigaie se adaugă uleiul, midiile, roșiile tocate împreună cu sucul lor, usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, făina și amestecăm pentru a se omogeniza ingredientele și a se găti midiile.
  3. După ce pastele făinoase s-au fiert, le vom scrie de apă și le dăm printr-un jet de apă rece.
  4. Le pun in cratița cu puțin ulei și turnam sosul de midii peste ele ori fiecare își pune in farfurie.
  5. Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga și parmezan.

Poftă bună! 

Comentarii