Crenvurști pane


4-5 porții:

  • 6 crenvurști groși (pentru Hotdogi)
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • 50-60 apă 
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță rasă de piper
  • 1 linguriță rasă de curcuma (opțional)
  • Ulei pentru prăjit
  1. Într-un castron se adaugă făina și restul ingredientelor, se amestecă cu furculița ori telul.
  2. Se adaugă apa câte puțin, amestecând. Trebuie sa iasă un aluat mai gros de clătite. Dacă este prea lichid mai adăugați făină.

  3. Crenvurștii se fierb înainte. Aveți grijă să nu se crape.
  4. După ce au fiert se șterg cu ajutorul unui șervet de bucătărie.
  5. Crenvurștii se taie pe jumătate ori se lasă întregi, cum doriți! Și adăugați în aluat.
  6. Se adaugă în uleiul încins pentru a prinde o ușoară culoare rumenie, întorcându-i de fiecare dată să se prăjească cât de cât uniform.
  7. Se scot pe un server de bucătărie pentru a-și lăsa surplusul de grăsime.
  8. Se pot servi cu orez, cartofi prăjiți ori cu o salată de sezon.
Poftă bună!

Comentarii