4-5 porții:
- 6 crenvurști groși (pentru Hotdogi)
- 4 linguri cu vârf de făină
- 50-60 apă
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 linguriță rasă de piper
- 1 linguriță rasă de curcuma (opțional)
- Ulei pentru prăjit
- Într-un castron se adaugă făina și restul ingredientelor, se amestecă cu furculița ori telul.
- Se adaugă apa câte puțin, amestecând. Trebuie sa iasă un aluat mai gros de clătite. Dacă este prea lichid mai adăugați făină.
- Crenvurștii se fierb înainte. Aveți grijă să nu se crape.
- După ce au fiert se șterg cu ajutorul unui șervet de bucătărie.
- Crenvurștii se taie pe jumătate ori se lasă întregi, cum doriți! Și adăugați în aluat.
- Se adaugă în uleiul încins pentru a prinde o ușoară culoare rumenie, întorcându-i de fiecare dată să se prăjească cât de cât uniform.
- Se scot pe un server de bucătărie pentru a-și lăsa surplusul de grăsime.
- Se pot servi cu orez, cartofi prăjiți ori cu o salată de sezon.
Poftă bună!
Comentarii