Ingrediente pentru 3-4 porții:
- 4 ardei grași verzi
- 150 grame orez prefiert
- 100 grame soia granule
- 115 grame conservă ciuperci Champignon
- 1/2 jumătate ras
- 1 ceapă
- 500 ml bulion
- 1 lingură oregano
- 1 lingură rasă boia dulce
- 1 lingură cimbru
- Sare, piper după gust
- Apă
- Ulei de măsline
Timpul de preparare 1 oră 30 minute:
- Soia se fierbe 15 minute în apă cu puțină sare, după care se lasă la scurs într-o sită deasă.
- Curățăm ceapa. Ceapa și ciupercile le tocăm mărunt și le voi prăji puțin în ulei pentru a se înmuia.
- Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică și adăugăm la călit peste restul de legume.
- Cu o cană de apă și orezul le adăugăm peste legume și le vom lăsa la fiert până când rămânem fără apă.
- Ardeii se spală și se taie capacele frumos. Se elimină sâmburii.
- Soia se amestecă cu compoziția de legume, se condimentează cu sare, piper, boia și cimbrul. Se adaugă cu ajutorul unei linguri compoziția în ardei.
- Se așează ardeii într-o tavă cu capac. Restul orezului rămas îl puneți între ardei, asta în cazul că este prea multă.
- Se pune capacul și dați la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru o oră.
Poftă bună!
Comentarii