Ardei umpluți cu soia și ciuperci


Ingrediente pentru 3-4 porții:
  • 4 ardei grași verzi
  • 150 grame orez prefiert
  • 100 grame soia granule
  • 115 grame conservă ciuperci Champignon
  • 1/2 jumătate ras 
  • 1 ceapă
  • 500 ml bulion 
  • 1 lingură oregano
  • 1 lingură rasă boia dulce
  • 1 lingură cimbru
  • Sare, piper după gust
  • Apă
  • Ulei de măsline
Timpul de preparare 1 oră 30 minute:
  1. Soia se fierbe 15 minute în apă cu puțină sare, după care se lasă la scurs într-o sită deasă.
  2. Curățăm ceapa. Ceapa și ciupercile le tocăm mărunt și le voi prăji puțin în ulei pentru a se înmuia.
  3. Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică și adăugăm la călit peste restul de legume.
  4. Cu o cană de apă și orezul le adăugăm peste legume și le vom lăsa la fiert până când rămânem fără apă.
  5. Ardeii se spală și se taie capacele frumos. Se elimină sâmburii.
  6. Soia se amestecă cu compoziția de legume, se condimentează cu sare, piper, boia și cimbrul. Se adaugă cu ajutorul unei linguri compoziția în ardei.
  7. Se așează ardeii într-o tavă cu capac. Restul orezului rămas îl puneți între ardei, asta în cazul că este prea multă.
  8. Se pune capacul și dați la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru o oră.

Poftă bună!

Comentarii