Ingrediente pentru 3-4 porții:
- 4 ardei grași verzi
 - 150 grame orez prefiert
 - 100 grame soia granule
 - 115 grame conservă ciuperci Champignon
 - 1/2 jumătate ras
 - 1 ceapă
 - 500 ml bulion
 - 1 lingură oregano
 - 1 lingură rasă boia dulce
 - 1 lingură cimbru
 - Sare, piper după gust
 - Apă
 - Ulei de măsline
 
Timpul de preparare 1 oră 30 minute:
- Soia se fierbe 15 minute în apă cu puțină sare, după care se lasă la scurs într-o sită deasă.
 - Curățăm ceapa. Ceapa și ciupercile le tocăm mărunt și le voi prăji puțin în ulei pentru a se înmuia.
 - Adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică și adăugăm la călit peste restul de legume.
 - Cu o cană de apă și orezul le adăugăm peste legume și le vom lăsa la fiert până când rămânem fără apă.
 - Ardeii se spală și se taie capacele frumos. Se elimină sâmburii.
 - Soia se amestecă cu compoziția de legume, se condimentează cu sare, piper, boia și cimbrul. Se adaugă cu ajutorul unei linguri compoziția în ardei.
 - Se așează ardeii într-o tavă cu capac. Restul orezului rămas îl puneți între ardei, asta în cazul că este prea multă.
 - Se pune capacul și dați la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru o oră.
 
Poftă bună!

Comentarii