Varză dulce cu mămăliguță


Ingrediente: 
  • 1 varza potrivită 
  • 1 ardei capia 
  • 1 morcov 
  • 1 ceapă
  • 3 frunze de dafin
  • câteva boabe de piper negru
  • piper măcinat și sare după gust 
  • 1 lingură de cimbru
  • 1 lingură de boia dulce 
  • 100 ml suc de roșii (preparat din roșiile proprii)
  • 15 roșii cherry (am folosit din propria grădină)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
  1.  Se pregătește varza albă, se curăță și se va tăia fideluță. Se va masa cu sare pentru a se înmuia timp de 10 minute. 
  2. Se pregătesc legumele, se vor curăța, spala sp toca.
  3. Într-o cratiță se va pune uleiul la încins și se va pune ceapa pe care am tăiat-o Julienne, ardeiul capia, morcovii pe care ii vom căli puțin. Adăugăm varza dulce, sucul de roșii și o cana de 300 ml de apă, roșiile cherry tăiate pe jumătate, dafinul, piperul boabe, cimbrul, boiaua dulce și lăsăm sub capac până se va înmuia varza. 
  4. După ce varza s-a făcut se va muta într-o tavă ceramică cu capac pe care o veți pune pentru 15 minute la cuptor. 
  5. La final se mai adaugă sare daca mai necesita și piper după gust. 
  6. Se servește alaturi de mămăliguță 😋. 
La desert am servit struguri fara sâmburi foarte dulci 💖. 
Poftă bună! 

Comentarii