Ingrediente: 
- 1 varza potrivită
 - 1 ardei capia
 - 1 morcov
 - 1 ceapă
 - 3 frunze de dafin
 - câteva boabe de piper negru
 - piper măcinat și sare după gust
 - 1 lingură de cimbru
 - 1 lingură de boia dulce
 - 100 ml suc de roșii (preparat din roșiile proprii)
 - 15 roșii cherry (am folosit din propria grădină)
 - 3-4 linguri de ulei de măsline
 
- Se pregătește varza albă, se curăță și se va tăia fideluță. Se va masa cu sare pentru a se înmuia timp de 10 minute.
 - Se pregătesc legumele, se vor curăța, spala sp toca.
 - Într-o cratiță se va pune uleiul la încins și se va pune ceapa pe care am tăiat-o Julienne, ardeiul capia, morcovii pe care ii vom căli puțin. Adăugăm varza dulce, sucul de roșii și o cana de 300 ml de apă, roșiile cherry tăiate pe jumătate, dafinul, piperul boabe, cimbrul, boiaua dulce și lăsăm sub capac până se va înmuia varza.
 - După ce varza s-a făcut se va muta într-o tavă ceramică cu capac pe care o veți pune pentru 15 minute la cuptor.
 - La final se mai adaugă sare daca mai necesita și piper după gust.
 - Se servește alaturi de mămăliguță 😋.
 
La desert am servit struguri fara sâmburi foarte dulci 💖. 
Poftă bună! 

Comentarii