Ingrediente:
- 1 varza potrivită
- 1 ardei capia
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3 frunze de dafin
- câteva boabe de piper negru
- piper măcinat și sare după gust
- 1 lingură de cimbru
- 1 lingură de boia dulce
- 100 ml suc de roșii (preparat din roșiile proprii)
- 15 roșii cherry (am folosit din propria grădină)
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- Se pregătește varza albă, se curăță și se va tăia fideluță. Se va masa cu sare pentru a se înmuia timp de 10 minute.
- Se pregătesc legumele, se vor curăța, spala sp toca.
- Într-o cratiță se va pune uleiul la încins și se va pune ceapa pe care am tăiat-o Julienne, ardeiul capia, morcovii pe care ii vom căli puțin. Adăugăm varza dulce, sucul de roșii și o cana de 300 ml de apă, roșiile cherry tăiate pe jumătate, dafinul, piperul boabe, cimbrul, boiaua dulce și lăsăm sub capac până se va înmuia varza.
- După ce varza s-a făcut se va muta într-o tavă ceramică cu capac pe care o veți pune pentru 15 minute la cuptor.
- La final se mai adaugă sare daca mai necesita și piper după gust.
- Se servește alaturi de mămăliguță 😋.
La desert am servit struguri fara sâmburi foarte dulci 💖.
Poftă bună!
Comentarii