Trahanaua este precum la noi orezul ori grisul când dorim sa facem un desert pentru cei mici sau cei mari. Pentru că nu agreez varianta cu lapte și brânză, nu-mi place atât mirosul când se pregătește, cât nici gustul, așa că am făcut ceea ce mi-ar place mie. Doar cu lapte, zahăr și scorțișoară.
Aveți nevoie de:
- 250 grame trahana dulce
- 3 căni de lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- zahăr după gust
- scorțișoară pentru presărat in farfurie
Se va pune in cratiță trahanaua cu 3 căni de lapte, zahărul vanilat și zahărul puneți cat de dulce doriți. Când compoziția incepe sa sese îngroșa, circa după atunci 20-30 de minute, se va da la o parte de pe foc. Se poate servi alaturi de o ploaie de scorțișoară sau ar merge perfect cu fulgi de ovăz, stafide, banane, struguri.
Poftă bună!
Comentarii