Trahana cu lapte

Trahanaua este precum la noi orezul ori grisul când dorim sa facem un desert pentru cei mici sau cei mari. Pentru că nu agreez varianta cu lapte și brânză, nu-mi place atât mirosul când se pregătește, cât nici gustul, așa că am făcut ceea ce mi-ar place mie. Doar cu lapte, zahăr și scorțișoară. 

Aveți nevoie de: 

  • 250 grame trahana dulce 
  • 3 căni de lapte 
  • 1  plic zahăr vanilat
  • zahăr după gust
  • scorțișoară pentru presărat in farfurie
Se va pune in cratiță trahanaua cu 3 căni de lapte, zahărul vanilat și zahărul puneți cat de dulce doriți. Când compoziția incepe sa sese îngroșa, circa după atunci 20-30 de minute, se va da la o parte de pe foc. Se poate servi alaturi de o ploaie de  scorțișoară sau ar merge perfect cu fulgi de ovăz, stafide, banane, struguri. 

Poftă bună!

Comentarii