Supă cu legume și trahana - rețeta grecească


De data aceasta am preferat să prepar singură supa fără a o lua deja preparată în pungă, astfel am folosit:
  • 250 grame trahana 
  • 3 căni de apă 
  • sare, piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • pătrunjel 
  1. Legumele se vor spăla și curăță. Apoi se vor toca mărunt. 
  2. Se adaugă trahanaua in apă, uleiul și legumele. 
  3. In acest timp se amesteca din când în supă pentru a nu se prinde de cratiță trahanaua. 
  4. După ce legumele s-au fiert și trahanaua s-a umflat, se condimentează cu sare și piper după gust. 
Este o supa mai groasa decât cele obișnuite, deși este foarte gustoasa in anotimpurile reci. 

Poftă bună!


Trahanaua este coca frământată din faina, ou, iaurt sau lapte, sare și apă, trecută prin ciur, lăsată la uscat și pusă în supă. Se poate prepara supe, cât și cu lapte ori brânză de oaie.  



Comentarii