Praz cu măsline verzi

Aveți nevoie:

  • 6 fire de praz 
  • 1 ceapă
  • măsline verzi 
  • 1 ardei capia
  • 1 lingură de bulion+1 lingură de făină
  • 1 felie de lămâie decojită
  • sare, piper după gust
  • 3 foi de dafin 
  • 4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
  1. Se spala legumele si se curăță. Ceapa se taie Julienne, iar prazul rondele circa 1 cm  inclusiv și cu partea verde. Ardeiul se taie mărunt.
  2. Ceapa se adaugă in cratiță cu ulei încins pentru a se inmuia, apoi se va adăuga ardeiul și prazul cu 2 căni de apă. 
  3. Bulionul cu faina se amesteca plus apa pentru a se omogeniza, apoi se va răsturna peste praz.
  4. Se adaugă frunzele de dafin, lămâia pe care i-am eliminat coaja împreună cu cea albă, sarea și piperul după gust și vom lăsa să se fiarbă. 
  5. Dacă măslinele sunt prea sărate le veți fierbe separat în apă și o veți schimba de 2 ori, apoi le puteți adăuga în mâncarea de praz și le lăsați să mai fiarbă încă 10 minute. 
  6. Se lasă cu capac să se fiarbă și apoi se poate stinge focul pentru a putea fi servită. 
Pofta bună! 

Comentarii