Aveți nevoie:
- 6 fire de praz
 - 1 ceapă
 - măsline verzi
 - 1 ardei capia
 - 1 lingură de bulion+1 lingură de făină
 - 1 felie de lămâie decojită
 - sare, piper după gust
 - 3 foi de dafin
 - 4 linguri de ulei de măsline
 
Preparare:
- Se spala legumele si se curăță. Ceapa se taie Julienne, iar prazul rondele circa 1 cm inclusiv și cu partea verde. Ardeiul se taie mărunt.
 - Ceapa se adaugă in cratiță cu ulei încins pentru a se inmuia, apoi se va adăuga ardeiul și prazul cu 2 căni de apă.
 - Bulionul cu faina se amesteca plus apa pentru a se omogeniza, apoi se va răsturna peste praz.
 - Se adaugă frunzele de dafin, lămâia pe care i-am eliminat coaja împreună cu cea albă, sarea și piperul după gust și vom lăsa să se fiarbă.
 - Dacă măslinele sunt prea sărate le veți fierbe separat în apă și o veți schimba de 2 ori, apoi le puteți adăuga în mâncarea de praz și le lăsați să mai fiarbă încă 10 minute.
 - Se lasă cu capac să se fiarbă și apoi se poate stinge focul pentru a putea fi servită.
 
Pofta bună! 

Comentarii