Aveți nevoie:
- 6 fire de praz
- 1 ceapă
- măsline verzi
- 1 ardei capia
- 1 lingură de bulion+1 lingură de făină
- 1 felie de lămâie decojită
- sare, piper după gust
- 3 foi de dafin
- 4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
- Se spala legumele si se curăță. Ceapa se taie Julienne, iar prazul rondele circa 1 cm inclusiv și cu partea verde. Ardeiul se taie mărunt.
- Ceapa se adaugă in cratiță cu ulei încins pentru a se inmuia, apoi se va adăuga ardeiul și prazul cu 2 căni de apă.
- Bulionul cu faina se amesteca plus apa pentru a se omogeniza, apoi se va răsturna peste praz.
- Se adaugă frunzele de dafin, lămâia pe care i-am eliminat coaja împreună cu cea albă, sarea și piperul după gust și vom lăsa să se fiarbă.
- Dacă măslinele sunt prea sărate le veți fierbe separat în apă și o veți schimba de 2 ori, apoi le puteți adăuga în mâncarea de praz și le lăsați să mai fiarbă încă 10 minute.
- Se lasă cu capac să se fiarbă și apoi se poate stinge focul pentru a putea fi servită.
Pofta bună!
Comentarii