Aveți nevoie de:
- 1 pachet de foi de plăcintă
 - 200 ml ulei de floarea-soarelui
 - 200 grame zahăr
 - 4 ouă
 - 350 grame iaurt gras 10%
 - un vârf de cuțit de sare
 - 1 plic de zahar vanilat
 - coaja rasa de la o portocală
 - 10 grame praf de copt
 
Sirop: 200 grame zahăr, 250 ml apă, coaja rasa de portocală, 1 baton scorțișoară
Preparare: 
- Cu mixerul ori telul se amesteca bine uleiul cu zahărul.
 - Se adaugă ouăle, praful de copt, iaurtul, zaharul vanilat și coaja rasă, amestecând bine in continuare până se omogenizează.
 - Se taie sulul de foi de plăcintă cu cuțitul în fâșii neregulate și se adaugă în compoziția de iaurt.
 - Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
 - Se unge tava cu ulei și se presară griș pe toată suprafața ei. Am ales o tava de 30x40 cm.
 - Se toarnă compoziția in tavă și se adaugă la cuptor pentru 45-50 minute , până când a devenit aurie la suprafață.
 - Se insiropeaza când siropul s-a răcit și placinta este caldă sau când placinta s-a răcit se adaugă siropul cald peste, niciodată reci ambele.
 
Se poate servi peste cu o înghețată de vanilie ori lămâie.
Poftă bună! 

Comentarii