Aveți nevoie de:
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 200 grame zahăr
- 4 ouă
- 350 grame iaurt gras 10%
- un vârf de cuțit de sare
- 1 plic de zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocală
- 10 grame praf de copt
Sirop: 200 grame zahăr, 250 ml apă, coaja rasa de portocală, 1 baton scorțișoară
Preparare:
- Cu mixerul ori telul se amesteca bine uleiul cu zahărul.
- Se adaugă ouăle, praful de copt, iaurtul, zaharul vanilat și coaja rasă, amestecând bine in continuare până se omogenizează.
- Se taie sulul de foi de plăcintă cu cuțitul în fâșii neregulate și se adaugă în compoziția de iaurt.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se unge tava cu ulei și se presară griș pe toată suprafața ei. Am ales o tava de 30x40 cm.
- Se toarnă compoziția in tavă și se adaugă la cuptor pentru 45-50 minute , până când a devenit aurie la suprafață.
- Se insiropeaza când siropul s-a răcit și placinta este caldă sau când placinta s-a răcit se adaugă siropul cald peste, niciodată reci ambele.
Se poate servi peste cu o înghețată de vanilie ori lămâie.
Poftă bună!
Comentarii