Plăcintă cu pui - Kotopita - rețeta grecească


Pizza sub forma de plăcintă sau numita de greci: kotopita (plăcintă cu pui) inspirata de pe un grup culinar grecesc. 

Ingrediente:

  • un piept de pui tăiat în bucăți mici
  • 1 ceapa tocata mărunt
  • 1 ardei capia
  • 6-7 roșii Cherry tăiate mărunt
  • 250 grame brânză oaie feta fărâmițată printre degete
  • 250 grame cașcaval ras
  • 2 ouă 
  • sare, piper, cimbru, oregano
  • bacon afumat rupt în fâșii ori tocat
  • salam tocat marunt
  • ulei de măsline pt prajit; 
  • puțin lapte+2 ouă uns
  • foi de plăcintă
Preparare:

1. Ceapa ,capia și roșiile se vor pune la prăjit în puțin ulei pentru a se înmuia nițel. Se scot într-un castron.

2. Pieptul de pui taiat in bucati mai micute se vor pune in tigaia cu putin ulei incins alaturi de salam si bacon pentru a capata o culoare alba pieptul. Se condimenteaza cu sarem piper, oregano si cinbru. Si se pun in acelasi castron cu branzeturile si ardeiul. Aveti grija sa nu puneti grasimea lasata in tigaie. 
3. Mixtura de pui cu branzeturile si ardeiul se amesteca bine pentru a se omogeniza totul. Se vor adauga cele doua oua pentru a lega compozitia si va pregatiti sa le puneti in foile de placinta.
4. Se unge tava cu ulei și se pudrează cu puțină făină, surplusul se aruncă. 
5. Cuptorul de fixează la 200 grade Celsius.
6. Se pun cate 3 file de plăcintă, o compoziție de carne și se rulează cu grijă. Și tot așa mai departe. 
 7. Se vor taie ușor cu cutitul.
8. Apoi se dreasa 2 ouă cu laptele, se unge și restul rămas se varsă peste toate ruladele.
9. Se adaugă la cuptor pentru 45 minute până devine aurie.

Poftă bună!

Comentarii