Mâncare de gutui cu carne de porc


Ingrediente: 
  • 2 gutui mari 
  • 7 linguri de zahăr
  • 200 grame unt 
  • 450 grame carne de porc tăiată bucăți potrivite
  • sare, piper după gust
  • 50 ml vin roșu sec 
  • 300 ml apă
Preparare: 
  1. Se spală, se curăță de coajă și se scot sâmburii gutuilor. Se vor tăia felii nu prea groase și se vor pune la rumenit în 100 grame unt încins.
2. Într-o cratiță cu 100 grame de unt se pune carnea tăiată cubulețe pentru a se rumeni, a capăta o culoare aurie.
3. Se va scoate carnea într-o farfurie și în untul unde s-au prăjit carnea se adaugă o lingură de făină, se amestecă din plin pentru omogenizare.
 4. Gutuile se pun in cratita cu rântașul de făină, se adaugă carnea peste și apa.
5. Într-o tigaie se adaugă cele 7 linguri de zahar pentru a se topi , carameliza . Se stinge cu 2 polonice din sosul de la gutui și carne și cele 50 ml de vin sec . Caramelul lichid se pune peste gutui și se amestecă.
6. Se sărează și piperează după gust.
7. Se adaugă într-o tavă cu capac mâncarea de gutui și se lasă la scăzut (nu prea mult) la cuptor pentru 30 minute. 


Poftă bună! 


Comentarii