Ingrediente:
- 2 gutui mari
- 7 linguri de zahăr
- 200 grame unt
- 450 grame carne de porc tăiată bucăți potrivite
- sare, piper după gust
- 50 ml vin roșu sec
- 300 ml apă
Preparare:
- Se spală, se curăță de coajă și se scot sâmburii gutuilor. Se vor tăia felii nu prea groase și se vor pune la rumenit în 100 grame unt încins.
2. Într-o cratiță cu 100 grame de unt se pune carnea tăiată cubulețe pentru a se rumeni, a capăta o culoare aurie.
3. Se va scoate carnea într-o farfurie și în untul unde s-au prăjit carnea se adaugă o lingură de făină, se amestecă din plin pentru omogenizare.
4. Gutuile se pun in cratita cu rântașul de făină, se adaugă carnea peste și apa.
4. Gutuile se pun in cratita cu rântașul de făină, se adaugă carnea peste și apa.
5. Într-o tigaie se adaugă cele 7 linguri de zahar pentru a se topi , carameliza . Se stinge cu 2 polonice din sosul de la gutui și carne și cele 50 ml de vin sec . Caramelul lichid se pune peste gutui și se amestecă.
6. Se sărează și piperează după gust.
6. Se sărează și piperează după gust.
7. Se adaugă într-o tavă cu capac mâncarea de gutui și se lasă la scăzut (nu prea mult) la cuptor pentru 30 minute.
Poftă bună!
Comentarii