- 5 cartofi medii
- 1 ardei gras
- 1 ceapă mare
- 3 lingurițe de boia dulce
- 1 lingură rasă boia picantă
- 1 lingură tarhon uscat
- 1 lingură oregano
- sare după gust
- 3 linguri ulei de măsline
- cârnați prăjiți (opțional)
Preparare:
- Se Vor pregăti legumele, ceapa se taie fideluță, ardeiul la fel și se vor pune cu 3 linguri de ulei de măsline în cratiță pentru a se înmuia.
- Se adaugă cele două boia și se amestecă puțin.
- Cartofii se taie in bucăți potrivite și se adaugă peste ceapă cu 2-3 pahare de apă.
- Mai spre final când cartofii s-au făcut se adaugă sarea după gust, oregano și tarhonul.
- Dacă doriți să fie mâncarea de post , nu adăugați cârnații lângă iahnie.
I-am servit cu cârnați pe care i-am prăjit separat de mâncarea de cartofi și castraveți murați.
Poftă bună!
Comentarii