Iahnie de cartofi cu tarhon

  • 5 cartofi medii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 3 lingurițe de boia dulce
  • 1 lingură rasă boia picantă
  • 1 lingură tarhon uscat 
  • 1 lingură oregano
  • sare după gust 
  • 3 linguri ulei de măsline
  • cârnați prăjiți (opțional)


Preparare:
  1. Se Vor pregăti legumele, ceapa se taie fideluță, ardeiul la fel și se vor pune cu 3 linguri de ulei de măsline în cratiță pentru a se înmuia. 
  2. Se adaugă cele două boia și se amestecă puțin. 
  3. Cartofii se taie in bucăți potrivite și se adaugă peste ceapă cu 2-3 pahare de apă. 
  4. Mai spre final când cartofii s-au făcut se adaugă sarea după gust, oregano și tarhonul. 
  5. Dacă doriți să fie mâncarea de post , nu adăugați cârnații lângă iahnie. 
I-am servit cu cârnați pe care i-am prăjit separat de mâncarea de cartofi și castraveți murați. 

Poftă bună!

Comentarii