
Am folosit:
- 750 grame de fasole verde fideluta congelata
- o conserva cu rosii tocate in bulion
- 1 morcov
- 4 cartofi medii
- o ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- pătrunjel
- Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt.
- In cratiță se pune uleiul la încins și vom pune legumele in afară de cartofi pe care ii vom pune mai spre final. Aceștia se vor găti mai repede decât restul.
- Vom adăuga roșiile tocate împreună cu bulionul și 2 căni de apă. După ce a mai scăzut se vor adăuga și cartofii pe care i-am tăiat cubulețe potrivite și cu inca jumătate de cană de apă și vom lăsa sub capac să se frăgezească totul.
- Cu 15 minute înainte de a stinge focul vom adăuga usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul și pătrunjelul după gust.
- Mâncărica se servește alături de brânză de oaie ori capră. Noi i-am servit alaturi de micii grecești pe care i-am luat deja preparați (înghețați) din magazin - soutzoukakia.
Pofta buna!
Comentarii