Fasole verde cu mici grecești - Fasolakia me soutzoukakia



Am folosit: 

  • 750 grame de fasole verde fideluta congelata
  • o conserva cu rosii tocate in bulion 
  • 1 morcov
  • 4 cartofi medii
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi 
  • ulei de masline 
  • sare, piper dupa gust
  • pătrunjel

  1. Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt.
  2. In cratiță se pune uleiul la încins și vom pune legumele in afară de cartofi pe care ii vom pune mai spre final. Aceștia se vor găti mai repede decât restul. 
  3. Vom adăuga roșiile tocate împreună cu bulionul și 2 căni de apă. După ce a mai scăzut se vor adăuga și cartofii pe care i-am tăiat cubulețe potrivite și cu inca jumătate de cană de apă și vom lăsa sub capac să se frăgezească totul. 
  4. Cu 15 minute înainte de a stinge focul vom adăuga usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul și pătrunjelul după gust.
  5. Mâncărica se servește alături de brânză de oaie ori capră. Noi i-am servit alaturi de micii grecești pe care i-am luat deja preparați (înghețați) din magazin - soutzoukakia. 


Pofta buna!

Comentarii