Chiftele de carne fără ou

Ingrediente pentru chiftele: 
  • 500 grame carne mixta ori de porc slabă
  • 2 cartofi medii
  • sare, piper după gust
  • oregano, pătrunjel
  • 1 lingură boia dulce
  • 1-2 căței de usturoi 
  • 150 ml lapte rece
  • ulei de măsline pentru prăjit

Ingrediente pentru salata de cartofi: 
  • 5 cartofi medii 
  • 4-5 castraveți murați
  • sare, piper, oțet de mere după gust
  • o lingura de oregano
  • 1-2 cepe medii 
  • măsline verzi 
  • șuncă
  • 2 linguri de ulei de măsline
Preparare chiftele: 
  1. Într-o oală se pun cu apă și sare, cartofii pe care i-am curățat înainte de coajă, spălat și tăiat în bucăți. Se lasă până sunt fierti bine. 
  2. După ce s-au fiert, se vor pisa pentru a deveni piure. Adăugați laptele și încorporați-l in piureul de cartofi. 
  3. Peste piure de adaugă carnea tocată împreună cu restul ingredientelor și se vor incorpora. Se vor forma chiftele după bunul plac mici ori mari și/sau plate.
  4. In tigaie se adaugă ulei de măsline, când acesta se încinge se adaugă chiftele sa se rumenească pe ambele părți. 
  5. Se scot pe o farfurie tapetata de fiecare data cu hârtie de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei. 
*Chiftele cu piureul de cartofi și laptele devin pufoase și carnea nu este fără pe interior, cât nici uscate pe exterior. 

Prepararea salatei: 
  1. Cartofii se spală și se pun la fiert in apa cu sare. După ce s-au fiert cât să intre furculița prin ei se vor scurge de apă. 
  2. Se vor toca după bunul plan castraveții, ceapa, șunca, se vor condimenta cu sare daca mai necesita, piper, oregano, oțet după gust și 2 linguri de ulei de măsline. Iar la final se adaugă măslinele. 
  3. Se amestecă și se poate servi imediat ori se adaugă pentru o oră la frigider. 
Cârnații au fost cumpărați de la Lidl, tradiționali grecești și serviți alaturi de salată și chiftele. Noi preferam măslinele in afara salatei. 

Poftă bună! 

Comentarii