Ingrediente pentru chiftele:
- 500 grame carne mixta ori de porc slabă
- 2 cartofi medii
- sare, piper după gust
- oregano, pătrunjel
- 1 lingură boia dulce
- 1-2 căței de usturoi
- 150 ml lapte rece
- ulei de măsline pentru prăjit
Ingrediente pentru salata de cartofi:
- 5 cartofi medii
- 4-5 castraveți murați
- sare, piper, oțet de mere după gust
- o lingura de oregano
- 1-2 cepe medii
- măsline verzi
- șuncă
- 2 linguri de ulei de măsline
Preparare chiftele:
- Într-o oală se pun cu apă și sare, cartofii pe care i-am curățat înainte de coajă, spălat și tăiat în bucăți. Se lasă până sunt fierti bine.
- După ce s-au fiert, se vor pisa pentru a deveni piure. Adăugați laptele și încorporați-l in piureul de cartofi.
- Peste piure de adaugă carnea tocată împreună cu restul ingredientelor și se vor incorpora. Se vor forma chiftele după bunul plac mici ori mari și/sau plate.
- In tigaie se adaugă ulei de măsline, când acesta se încinge se adaugă chiftele sa se rumenească pe ambele părți.
- Se scot pe o farfurie tapetata de fiecare data cu hârtie de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.
*Chiftele cu piureul de cartofi și laptele devin pufoase și carnea nu este fără pe interior, cât nici uscate pe exterior.
Prepararea salatei:
- Cartofii se spală și se pun la fiert in apa cu sare. După ce s-au fiert cât să intre furculița prin ei se vor scurge de apă.
- Se vor toca după bunul plan castraveții, ceapa, șunca, se vor condimenta cu sare daca mai necesita, piper, oregano, oțet după gust și 2 linguri de ulei de măsline. Iar la final se adaugă măslinele.
- Se amestecă și se poate servi imediat ori se adaugă pentru o oră la frigider.
Cârnații au fost cumpărați de la Lidl, tradiționali grecești și serviți alaturi de salată și chiftele. Noi preferam măslinele in afara salatei.
Poftă bună!
Comentarii