Ingrediente pentru chiftele: 
- 500 grame carne mixta ori de porc slabă
 - 2 cartofi medii
 - sare, piper după gust
 - oregano, pătrunjel
 - 1 lingură boia dulce
 - 1-2 căței de usturoi
 - 150 ml lapte rece
 - ulei de măsline pentru prăjit
 
Ingrediente pentru salata de cartofi: 
- 5 cartofi medii
 - 4-5 castraveți murați
 - sare, piper, oțet de mere după gust
 - o lingura de oregano
 - 1-2 cepe medii
 - măsline verzi
 - șuncă
 - 2 linguri de ulei de măsline
 
Preparare chiftele: 
- Într-o oală se pun cu apă și sare, cartofii pe care i-am curățat înainte de coajă, spălat și tăiat în bucăți. Se lasă până sunt fierti bine.
 - După ce s-au fiert, se vor pisa pentru a deveni piure. Adăugați laptele și încorporați-l in piureul de cartofi.
 - Peste piure de adaugă carnea tocată împreună cu restul ingredientelor și se vor incorpora. Se vor forma chiftele după bunul plac mici ori mari și/sau plate.
 - In tigaie se adaugă ulei de măsline, când acesta se încinge se adaugă chiftele sa se rumenească pe ambele părți.
 - Se scot pe o farfurie tapetata de fiecare data cu hârtie de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.
 
*Chiftele cu piureul de cartofi și laptele devin pufoase și carnea nu este fără pe interior, cât nici uscate pe exterior. 
Prepararea salatei: 
- Cartofii se spală și se pun la fiert in apa cu sare. După ce s-au fiert cât să intre furculița prin ei se vor scurge de apă.
 - Se vor toca după bunul plan castraveții, ceapa, șunca, se vor condimenta cu sare daca mai necesita, piper, oregano, oțet după gust și 2 linguri de ulei de măsline. Iar la final se adaugă măslinele.
 - Se amestecă și se poate servi imediat ori se adaugă pentru o oră la frigider.
 
Cârnații au fost cumpărați de la Lidl, tradiționali grecești și serviți alaturi de salată și chiftele. Noi preferam măslinele in afara salatei. 
Poftă bună! 

Comentarii