Cartofi umpluți cu carne tocată



Ingredientele sunt pentru 2 persoane:

  • 4 cartofi mari 
  • 230 grame carne tocată de porc, pui, vita ori mixta (de care doriți) 
  • 1/2 linguriță rasă de scorțișoară
  • puțin piper 
  • pătrunjel
  • 1 lingură rasă boia dulce
  • 100 ml lapte
  • puțin piure de la cartofii scobiti
  • 4 lingurițe mixt se ingrediente Bolognese (cele de la plic pentru prepararea sosului la spaghete)
  • 2 roșii Cherry pt decor
  • brânză de oaie feta rasă
  • puțin ulei de măsline 
Preparare:
  1. Cartofii se se spală, se curăță de coajă și se vor pune într-o tavă cu capac acoperită cu hârtie de copt și se coc in cuptorul cu temperatura de 200 grade pentru 30 de minute. Trebuie sa fie copți parțial. Se adaugă un praf de sare peste aceștia și câteva picături de ulei de măsline în fiecare cartof.0
  2. In acest timp preparam restul ingredientelor: într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline, carnea tocata, piperul, boiaua, scorțișoara și cele 4 lingurițe de mixtura a ingredientelor Bolognese și 50 ml apă. Amestecați până carnea se face cat de cat, nu în totalitate și rămâne fără sos. 
  3. Carnea se amesteca cu 100 ml lapte și din piureul de la cartofii pe care i-am scobit cu ajutorul unei linguri. Cu ajutorul unei furculițe se amesteca conținutul de carne pentru a se omogeniza totul. Va rămâne mult piure, veți pune vreo 3 linguri de piure, restul îl veți utiliza la chiftele ori altceva.
  4. Amestecul de carne se pune in cartofii scobiți cu grijă. Atentie când scoateți cu lingura sa nu dați gaura prea adâncă încât să se găurească prea mult, se lasă subțire cartoful cam 5 mm. 
  5. Se aranjează in tava tapetata cu hârtie de copt, se umplu cu carne, iar deasupra se vor felia subțire roșiile Cherry taiate și se presară brânza rasă. Se va pune capacul tăvii și se lasă la cuptor la 180 grade pt 25-30 minute. 
Poftă bună! 

Comentarii