Supa de pui cu paste

Ingrediente: 
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov mare 
  • 3/4 țelină rădăcina
  • sare, piper după gust
  • câteva fire de pătrunjel 
  • 1/2 pui tăiat
  • paste făinoase la alegere. Se pot folosi și tăiței de casă.
  1. Cantitatea supei este doar pentru 2 persoane, daca se dorește mai multă, se vor dubla. 
  2. Într-o cratiță se adaugă un litru de apa cu puiul tăiat bucăți . Se vor fierbe alaturi de morcovul, țelina curățată, iar ceapa se va spăla și se adaugă cu tot cu coajă. 
  3. Se strânge spuma de la pui până când supa devine curată. 
  4. După ce legumele s-au fiert, se va strecura printr-un tifon ori sita fina și se vor mărunți ori felia. Ceapa se elimină. Ea are rolul de a da culoare mai intensă supei și o dulceață aparte. Iar puiul se va folosi pentru un alt fel de mâncare. 
  5. Se adaugă sarea și piperul după gust. 
  6. Într-o altă crăticioară se vor fierbe pastele făinoase și abia când sunt gata se adaugă în supă. 
  7. La final se va adăuga pătrunjel proaspăt tocat fin. 

Poftă bună!

Comentarii