Ingrediente:
- 1 ceapă galbenă
- 1 morcov mare
- 3/4 țelină rădăcina
- sare, piper după gust
- câteva fire de pătrunjel
- 1/2 pui tăiat
- paste făinoase la alegere. Se pot folosi și tăiței de casă.
- Cantitatea supei este doar pentru 2 persoane, daca se dorește mai multă, se vor dubla.
- Într-o cratiță se adaugă un litru de apa cu puiul tăiat bucăți . Se vor fierbe alaturi de morcovul, țelina curățată, iar ceapa se va spăla și se adaugă cu tot cu coajă.
- Se strânge spuma de la pui până când supa devine curată.
- După ce legumele s-au fiert, se va strecura printr-un tifon ori sita fina și se vor mărunți ori felia. Ceapa se elimină. Ea are rolul de a da culoare mai intensă supei și o dulceață aparte. Iar puiul se va folosi pentru un alt fel de mâncare.
- Se adaugă sarea și piperul după gust.
- Într-o altă crăticioară se vor fierbe pastele făinoase și abia când sunt gata se adaugă în supă.
- La final se va adăuga pătrunjel proaspăt tocat fin.
Poftă bună!
Comentarii