Soutzoukakia cu orez (rețeta grecească)


Pentru a reduce din timp, acești mici i-am luat de-a gata, cu toate că va voi lăsa rețeta acestora pentru a face și dumneavoastră. 

Ingrediente pentru Soutzoukakia: 


  • 500g. carne de vită tocată
  • 500g. carne de porc tocată sau miel
  • 1 ou
  • 1 ceapa, mare, tocata marunt
  • 2 felii de pâine mare sternă (fără crustă) înmuiată în apă și bine drenată sau ½ cană. prăjit grătar
  • ½ cană. Patrunjel tocat marunt
  • ½ cană. mentă proaspătă sau 1 linguriță. mentă uscată
  • 1 lingură oregano
  • 1 lingură chimion
  • 1 cui de usturoi topit
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 lingură sare ascutita
  • 1 lingură ardei tocat
Se vor pune toate ingredientele într-un castron încăpător și frământați bine până când amestecul devine uniform. Îl veti lasă la odihnă timp de 1 ora la frigider. Vă veți umezi palmele cu puțină apa și îi faceți sub forma unor mici românești. Ii vei prepara după bunul plac, aceștia mergând cat cât și prăjiți, pe grătar sau marinați in sos de roșii. 

Poftă bună! 

Comentarii