Ostropel de pui cu mămăliguță

Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 3 pulpe de pui 
  • 600 grame suc de roșii 
  • 3 linguri de ulei măsline
  • 7 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 foi de dafin
  • patrunjel (opțional)
  • 1 lingură de cimbru 
  • sare, piper după gust
Preparare: 
  1. Într-o cratiță se pune uleiul la încins și pulpele care au fost curățate și tăiate pe jumătate. Se va pune sare și piper pe ambele părți și se lasă la prăjit până capătă o culoare aurie. 
  2. După ce pulpele sunt gata se vor scoate într-un castron. In uleiul unde au prăjit se vor adăuga doar 3 căței de usturoi pe care i-am dat pe răzătoarea mică și ceapă tocată mărunt. Se vor lăsa până acestea se vor înmuia un pic. 
  3. Se adaugă sosul de roșii peste și se mai lasă 5 minute sa fiarbă, se vor adăuga cimbrul, foile de dafin, restul de usturoi rămas tăiați bucati și puiul. Se lasă sub capac pentru a se înăbuși bine. Se adaugă o cana de apa și se lasă până se îngroașă un pic sosul. Se mai adaugă la final sare și piper daca dai este cazul.
  4. La final se adaugă pătrunjelul tocat. 
Pentru mămăligă: 
  • 1 cana de 250 grame malai de porumb
  •  1 litru apa rece
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 3/4 unt 

Preparare:
  1. Într-un vas antiaderent se pune o cana de mălai de porumb, 4 cani de apa rece si putina sare. Se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
  2. Se amesteca în vas la 2-3 minute, continuand fierberea. Cand mamaliga devine cremoasa, are aspect lucios si ajunge la consistenta dorita este gata. La final se încorporează untul pentru un gust mai aparte.
Poftă bună! 







Comentarii