Ingrediente:
- 500 ml suc de roșii făcut în casă (din producția proprie de roșii)
- 1 cub knorr de pui
- 1 lingură rasă de boia dulce
- 1 lingură rasă de zahăr
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 țelină mică
- Piper și sare după gust
- pătrunjel proaspăt
- 300 grame paste făinoase
Preparare:
- Se curata legumele, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Ceapa și usturoiul se taie mărunt.
- Se pun într-o oală cele 3 linguri de ulei și legumele pentru a se înăbuși.
- Se adaugă 300 ml apă și cubul de knorr. Se vor lăsa pentru 10 minute la fiert.
- Se adaugă sucul de roșii, boiaua, zahărul, sarea, piperul și se lasă pentru 25 de minute să se de-a in clocot. Se mai completează cu apă circa 500 ml, după cum doriți, mai mult sau mai puțin.
- Pastele făinoase se vor pune la fiert într-o altă crăticioară in apă cu puțină sare până se vor înmuia.
- Spre final cu 5 minute de a opri focul se adaugă deja peste supa pastele scurse din apa care au fiert, cât și pătrunjelul tocat fin.
- Supa se poate servi atât caldă cât și rece.
Poftă bună!
Comentarii