Supă de roșii cu paste făinoase

Ingrediente:
  • 500 ml suc de roșii făcut în casă (din producția proprie de roșii)
  • 1 cub knorr de pui
  • 1 lingură rasă de boia dulce
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1 ceapă
  • 1 morcov 
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 1 țelină mică
  • Piper și sare după gust
  • pătrunjel proaspăt 
  • 300 grame paste făinoase
Preparare: 
  1. Se curata legumele, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Ceapa și usturoiul se taie mărunt. 
  2. Se pun într-o oală cele 3 linguri de ulei și legumele pentru a se înăbuși.
  3. Se adaugă 300 ml apă și cubul de knorr. Se vor lăsa pentru 10 minute la fiert. 
  4. Se adaugă sucul de roșii, boiaua, zahărul, sarea, piperul și se lasă pentru 25 de minute să se de-a in clocot. Se mai completează cu apă circa 500 ml, după cum doriți, mai mult sau mai puțin.
  5. Pastele făinoase se vor pune la fiert într-o altă crăticioară in apă cu puțină sare până se vor înmuia. 
  6. Spre final cu 5 minute de a opri focul se adaugă  deja peste supa pastele scurse din apa care au fiert, cât și pătrunjelul tocat fin. 
  7. Supa se poate servi atât caldă cât și rece. 
Poftă bună! 

Comentarii