Prăjitură de morcovi și nuci de post

Ingrediente:
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de zahăr 
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 3 morcovi medii rași (200 grame)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de portocala rasă
  • 1/4 linguriță de oțet 
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 cană de nucă măcinată potrivită
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • un vârf de cuțit de sare
Preparare:
  1. Se pun ingredientele uscate: făină, praful de copt, sarea, zahărul și zahărul vanilat, coaja de portocala rasă.
  2. Într-un alt vas amestecam ingredientele lichide: oțetul, apa minerală și uleiul pe care le turnam peste ingredientele solide.
  3. Apoi adăugăm morcovul ras pe care l-am stors de suc și îl amestecam cu scorțișoara.
  4. La final se adaugă nuca măcinată și se amestecă toate ingredientele până se omogenizează bine. 
  5. Tava va fi tapetată cu hârtie de copt și se va turna compoziția într-o tavă 25x35 cm. Se va lăsa la cuptorul preîncălzi la 180 de grade Celsius pentru 45-50 min până trece testul cu scobitoarea.
  6. Cand va fi gata, o vom lăsa la răcit și abia apoi o putem tăia și pudra cu zahar pentru decor. 
Poftă bună!

Comentarii