Ingrediente:
- 1 cană de făină
- 1 cană de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 3 morcovi medii rași (200 grame)
- 1 plic praf de copt
- coaja de portocala rasă
- 1/4 linguriță de oțet
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 cană de nucă măcinată potrivită
- 100 ml ulei
- 200 ml apă minerală
- un vârf de cuțit de sare
Preparare:
- Se pun ingredientele uscate: făină, praful de copt, sarea, zahărul și zahărul vanilat, coaja de portocala rasă.
- Într-un alt vas amestecam ingredientele lichide: oțetul, apa minerală și uleiul pe care le turnam peste ingredientele solide.
- Apoi adăugăm morcovul ras pe care l-am stors de suc și îl amestecam cu scorțișoara.
- La final se adaugă nuca măcinată și se amestecă toate ingredientele până se omogenizează bine.
- Tava va fi tapetată cu hârtie de copt și se va turna compoziția într-o tavă 25x35 cm. Se va lăsa la cuptorul preîncălzi la 180 de grade Celsius pentru 45-50 min până trece testul cu scobitoarea.
- Cand va fi gata, o vom lăsa la răcit și abia apoi o putem tăia și pudra cu zahar pentru decor.
Poftă bună!
Comentarii