Aveți  nevoie de: 
- 1 pachet de foi de plăcintă
 - 150 grame brânză de oaie
 - 4 crenvurști
 - 1 ceapă
 - ulei de măsline
 - 1 ou
 - 500 grame spanac congelat
 
- Am tăiat crenvuștii și i-am prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei de masline.
 - Într-o altă tigaie am călit ceapa tocată mărunt cu 3 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat spanacul și am lăsat la foc mic cu capac până va scădea zeama lăsată de spanac.
 - Într-un castron se vor pune spanacul, crenvurștii, brânza făcută bucățele printre degete și amestecate cu un ou.
 - Am încins cuptorul la 190 de grade. Am tapetat tava cu hârtie de copt și am uns cu puțin ulei.
 - Se adaugă 3 foi de plăcintă, între acestea vor fi unse cu ulei de măsline cu ajutorul unei pensule și se adaugă o parte din compoziție. Încă alte 2 foi de plăcintă unse cu ulei și restul de compoziție rămasă, adaugandu-se ultimele foi de plăcintă unse. Colțurile de la foile de plăcintă se presează, nu se vor elimina!
 - Se picură câțiva stropi de apă peste ultimele foi puse și se adăugă în cuptor pentru o oră.
 - Se poate servi atât caldă ori rece alaturi cu un iaurt de capră grecesc (opțional).
 
Poftă bună! 

Comentarii