Plăcintă cu spanac și crenvurști

Aveți  nevoie de: 
  • 1 pachet de foi de plăcintă 
  • 150 grame brânză de oaie 
  • 4 crenvurști 
  • 1 ceapă 
  • ulei de măsline
  • 1 ou 
  • 500 grame spanac congelat


  1. Am tăiat crenvuștii și i-am prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei de masline.
  2. Într-o altă tigaie am călit ceapa tocată mărunt cu 3 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat spanacul și am lăsat la foc mic cu capac până va scădea zeama lăsată de spanac. 
  3. Într-un  castron se vor pune spanacul, crenvurștii, brânza făcută bucățele printre degete și amestecate cu un ou.
  4. Am încins cuptorul la 190 de grade. Am tapetat tava cu hârtie de copt și am uns cu puțin ulei. 
  5. Se adaugă 3 foi de plăcintă, între acestea vor fi unse cu ulei de măsline cu ajutorul unei pensule și se adaugă o parte din compoziție. Încă alte 2 foi de plăcintă unse cu ulei și restul de compoziție rămasă, adaugandu-se ultimele foi de plăcintă unse. Colțurile de la foile de plăcintă se presează, nu se vor elimina! 
  6. Se picură câțiva stropi de apă peste ultimele foi puse și se adăugă în cuptor pentru o oră. 
  7. Se poate servi atât caldă ori rece alaturi cu un iaurt de capră grecesc (opțional). 

Poftă bună! 

Comentarii