Aveți nevoie de:
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 150 grame brânză de oaie
- 4 crenvurști
- 1 ceapă
- ulei de măsline
- 1 ou
- 500 grame spanac congelat
- Am tăiat crenvuștii și i-am prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei de masline.
- Într-o altă tigaie am călit ceapa tocată mărunt cu 3 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat spanacul și am lăsat la foc mic cu capac până va scădea zeama lăsată de spanac.
- Într-un castron se vor pune spanacul, crenvurștii, brânza făcută bucățele printre degete și amestecate cu un ou.
- Am încins cuptorul la 190 de grade. Am tapetat tava cu hârtie de copt și am uns cu puțin ulei.
- Se adaugă 3 foi de plăcintă, între acestea vor fi unse cu ulei de măsline cu ajutorul unei pensule și se adaugă o parte din compoziție. Încă alte 2 foi de plăcintă unse cu ulei și restul de compoziție rămasă, adaugandu-se ultimele foi de plăcintă unse. Colțurile de la foile de plăcintă se presează, nu se vor elimina!
- Se picură câțiva stropi de apă peste ultimele foi puse și se adăugă în cuptor pentru o oră.
- Se poate servi atât caldă ori rece alaturi cu un iaurt de capră grecesc (opțional).
Poftă bună!
Comentarii