Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (deși rețeta originală se prepară din mânzat sau vițel)
- 50 g untură sau ulei
- 500 gr macaroane (penne)
- 3 cepe roșii
- 4-5 morcovi
- ½ țelină mare (optional)
- 3-4 roșii în suc propriu (din conservă)
- 1 ardei gras
- frunze de țelină
- frunze de patrunjel
- 5-6 căței de usturoi
- sare, piper, chimen
- 3 linguri cu vârf de boia
Preparare:
- Carnea de porc se porționează, se taie in bucăți potrivite.
- Într-o oală se pune uleiul și se lasă la încins, se adaugă ceapa tăiată fideluță pentru a se căli (a nu se prăji) și carnea pentru a se lăsa puțin prăjit pe toate părțile.
- Se adaugă condimentele și ceva apă pentru a acoperi carnea. Aveți grijă să nu ardei boiaua, aceasta va deveni maro și amară.
- Se lasă sub capac să fiarbă circa 1 oră la foc mediu/mic, adăugând-se din când în când o cană de apă de fiecare dată când se evaporă.
- In timp ce carnea fierbe, se pregătesc zarzavaturile tocându-le mărunt, usturoiul se dă prin presa ori se da pe răzătoarea mică. Se adaugă peste carne și se lasă la fiert inca 30-40 de minute.
- Mai spre final, cu 15-20 de minute se vor fierbe într-o altă oală macaroanele.
- Când gulașul este gata se va amesteca cu macaroanele care au fost fierte și scurse bine de apă și pentru a-și lua aroma se mai fierbe inca 5 minute.
P.S. În locul macaroanelor, pentru a respecta rețeta originală, se pot pune 4-5 cartofi medii.
Poftă bună!
- Carnea de porc se porționează, se taie in bucăți potrivite.
- Într-o oală se pune uleiul și se lasă la încins, se adaugă ceapa tăiată fideluță pentru a se căli (a nu se prăji) și carnea pentru a se lăsa puțin prăjit pe toate părțile.
- Se adaugă condimentele și ceva apă pentru a acoperi carnea. Aveți grijă să nu ardei boiaua, aceasta va deveni maro și amară.
- Se lasă sub capac să fiarbă circa 1 oră la foc mediu/mic, adăugând-se din când în când o cană de apă de fiecare dată când se evaporă.
- In timp ce carnea fierbe, se pregătesc zarzavaturile tocându-le mărunt, usturoiul se dă prin presa ori se da pe răzătoarea mică. Se adaugă peste carne și se lasă la fiert inca 30-40 de minute.
- Mai spre final, cu 15-20 de minute se vor fierbe într-o altă oală macaroanele.
- Când gulașul este gata se va amesteca cu macaroanele care au fost fierte și scurse bine de apă și pentru a-și lua aroma se mai fierbe inca 5 minute.
P.S. În locul macaroanelor, pentru a respecta rețeta originală, se pot pune 4-5 cartofi medii.
Comentarii