Gulaș de porc cu macaroane

Ingrediente:


  • 1 kg carne de porc (deși rețeta originală se prepară din mânzat sau vițel)
  • 50 g untură sau ulei
  • 500 gr macaroane (penne)
  • 3 cepe roșii 
  • 4-5 morcovi
  • ½ țelină mare (optional)
  • 3-4  roșii în suc propriu (din conservă)
  • 1 ardei gras
  • frunze de țelină
  • frunze de patrunjel
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare, piper, chimen
  • 3 linguri cu vârf de boia

Preparare:
  1. Carnea de porc se porționează, se taie in bucăți potrivite.
  2. Într-o oală se pune uleiul și se lasă la încins, se adaugă ceapa tăiată fideluță pentru a se căli (a nu se prăji) și carnea pentru a se lăsa puțin prăjit pe toate părțile. 
  3. Se adaugă condimentele și ceva apă pentru a acoperi carnea. Aveți grijă să nu ardei boiaua, aceasta va deveni maro și amară.
  4. Se lasă sub capac să fiarbă circa 1 oră la foc mediu/mic, adăugând-se din când în când o cană de apă de fiecare dată când se evaporă.
  5. In timp ce carnea fierbe, se pregătesc zarzavaturile tocându-le mărunt, usturoiul se dă prin presa ori se da pe răzătoarea mică. Se adaugă peste carne și se lasă la fiert inca 30-40 de minute. 
  6. Mai spre final, cu 15-20 de minute se vor fierbe într-o altă oală macaroanele. 
  7. Când gulașul este gata se va amesteca cu macaroanele care au fost fierte și scurse bine de apă și pentru a-și lua aroma se mai fierbe inca 5 minute.
P.S. În locul macaroanelor, pentru a respecta rețeta originală, se pot pune 4-5 cartofi medii. 


Poftă bună!

Comentarii