Fasole scăzută cu cârnați la cuptor

Ingrediente:

  • 500 grame fasole 
  • 1 morcov mare
  • 1/4 de țelină
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 ceapă mare
  • ulei de măsline
  • sare, piper după gust
  • cimbru și boia dulce
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 cârnați afumați (gen Cabanoși)
Preparare: 
  1. Se lasă fasolea la înmuiat de cu seară,  schimbați apa încă o dată înainte de a va  retrage la somn. 
  2. A doua zi se pune la fiert și după circa 15-20 de minute schimbați apa. Aceasta procedura se face de doua ori. 
  3. In acest timp, vom curăța legumele și le vom toca mărunt, iar cârnații se vor tăia feliuțe potrivite și se pun ușor să se prăjească cu o lingura de ulei de măsline. 
  4. După ce fasolea este aproape fiarta, se vor pune legumele, sarea, piperul, boiaua și cimbrul.
  5. După câteva clocote adăugăm sucul de roșii. 
  6. Spre final adăugăm cârnații și mutam conținutul într-o tavă cu capac (asta in cazul in care oala nu este specială pentru cuptor) și o dam la copt pentru 25-30 de minute până când mai scade.
  7. Se va servi cu pătrunjel deasupra (opțional). 
Pofta buna!

Comentarii