Ingrediente:
- 500 grame fasole
- 1 morcov mare
- 1/4 de țelină
- 300 ml suc de roșii
- 1 ceapă mare
- ulei de măsline
- sare, piper după gust
- cimbru și boia dulce
- 3 căței de usturoi
- 2-3 cârnați afumați (gen Cabanoși)
Preparare:
- Se lasă fasolea la înmuiat de cu seară, schimbați apa încă o dată înainte de a va retrage la somn.
- A doua zi se pune la fiert și după circa 15-20 de minute schimbați apa. Aceasta procedura se face de doua ori.
- In acest timp, vom curăța legumele și le vom toca mărunt, iar cârnații se vor tăia feliuțe potrivite și se pun ușor să se prăjească cu o lingura de ulei de măsline.
- După ce fasolea este aproape fiarta, se vor pune legumele, sarea, piperul, boiaua și cimbrul.
- După câteva clocote adăugăm sucul de roșii.
- Spre final adăugăm cârnații și mutam conținutul într-o tavă cu capac (asta in cazul in care oala nu este specială pentru cuptor) și o dam la copt pentru 25-30 de minute până când mai scade.
- Se va servi cu pătrunjel deasupra (opțional).
Pofta buna!
Comentarii