Ingrediente:
- 500 grame fasole
 - 1 morcov mare
 - 1/4 de țelină
 - 300 ml suc de roșii
 - 1 ceapă mare
 - ulei de măsline
 - sare, piper după gust
 - cimbru și boia dulce
 - 3 căței de usturoi
 - 2-3 cârnați afumați (gen Cabanoși)
 
Preparare: 
- Se lasă fasolea la înmuiat de cu seară, schimbați apa încă o dată înainte de a va retrage la somn.
 - A doua zi se pune la fiert și după circa 15-20 de minute schimbați apa. Aceasta procedura se face de doua ori.
 - In acest timp, vom curăța legumele și le vom toca mărunt, iar cârnații se vor tăia feliuțe potrivite și se pun ușor să se prăjească cu o lingura de ulei de măsline.
 - După ce fasolea este aproape fiarta, se vor pune legumele, sarea, piperul, boiaua și cimbrul.
 - După câteva clocote adăugăm sucul de roșii.
 - Spre final adăugăm cârnații și mutam conținutul într-o tavă cu capac (asta in cazul in care oala nu este specială pentru cuptor) și o dam la copt pentru 25-30 de minute până când mai scade.
 - Se va servi cu pătrunjel deasupra (opțional).
 
Pofta buna!

Comentarii