Ciorbă de burtă falsă din pleurotus

O ciorbiță perfectă pentru zilele reci cu toate că este perfectă și în momentele când se ține o dietă ketogenică.

Aveți nevoie:

  • 500 grame ciuperci Pleurotus
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare, piper, oțet după gust
  • 200 ml smântână 
  • 2 linguri de ulei măsline
  • 1 gălbenuș ou
  1. Se pune uleiul in cratita si cand se incinge, se adauga ceapa taiata Julienne si morcovul dat pe razatoarea mica. Nu trebuie lăsate la prăjit, ci doar sa se lase 3-4 minute, cat iese culoarea portocalie din morcov, pentru a nuanta ciorba.
  2. Se spală ciupercile in apă rece, se vor tăia fideluta și se adaugă și acestea în cratiță. 
  3. Se adaugă 1 litru jumătate de apa și se pune capacul se lasa sa fiarba timp de 10 minute din momentul in care da in clocot.
  4. Separat, peste gălbenuș se adaugă smântâna, sarea, piperul după gust și se încorporează ușor pentru a evita de a se coagula oul. 
  5. La final se adaugă usturoiul dat pe răzătoarea mică și se va mai lăsa să se înăbușe aromele. 
  6. La final, fiecare își va pune oțet in farfurie după gust. 
Pofta buna!

Comentarii