O ciorbiță perfectă pentru zilele reci cu toate că este perfectă și în momentele când se ține o dietă ketogenică.
Aveți nevoie:
- 500 grame ciuperci Pleurotus
 - 2 căței de usturoi
 - 1 morcov
 - 1 ceapă
 - sare, piper, oțet după gust
 - 200 ml smântână
 - 2 linguri de ulei măsline
 - 1 gălbenuș ou
 
- Se pune uleiul in cratita si cand se incinge, se adauga ceapa taiata Julienne si morcovul dat pe razatoarea mica. Nu trebuie lăsate la prăjit, ci doar sa se lase 3-4 minute, cat iese culoarea portocalie din morcov, pentru a nuanta ciorba.
 - Se spală ciupercile in apă rece, se vor tăia fideluta și se adaugă și acestea în cratiță.
 - Se adaugă 1 litru jumătate de apa și se pune capacul se lasa sa fiarba timp de 10 minute din momentul in care da in clocot.
 - Separat, peste gălbenuș se adaugă smântâna, sarea, piperul după gust și se încorporează ușor pentru a evita de a se coagula oul.
 - La final se adaugă usturoiul dat pe răzătoarea mică și se va mai lăsa să se înăbușe aromele.
 - La final, fiecare își va pune oțet in farfurie după gust.
 
Pofta buna!

Comentarii